تاریخ : دوشنبه, ۱۹ شهریور , ۱۴۰۳ Monday, 9 September , 2024
0
با کم‌کاری نهادهای مختلف و عدم آگاهی حقوقی افراد؛

پرونده‌های بی‌شمار بر سر دستگاه قضایی آوار می‌شود

  • کد خبر : 9448
  • ۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۹:۳۶
پرونده‌های بی‌شمار بر سر دستگاه قضایی آوار می‌شود
در هر جامعه‌ای دادگاه باید آخرین و کم‌کاربرد‌ترین مرجع باشد، چرا که توقع است با وجود این همه نهاد فرهنگی موجود در جامعه برای ایجاد فرهنگ قانونمندی و حل و فصل اختلاف‌نظرها قدمی بردارند تا از ایجاد انبوه پرونده‌های قضایی جلوگیری شود.

یکی از ناگوارترین و تنش‌زاترین دغدغه‌ها در زندگی هر شهروندی می‌تواند درگیری‌های قانونی و مسائل حقوقی باشد.

از آن‌جا که همواره به همراه درگیری‌های قانونی، افراد موج عظیمی از استرس، نگرانی و دغدغه‌های ذهنی را تجربه می‌کنند، لذا می‌طلبد که حداقل، رسیدگی به مشکلات شهروندان به آسانی و با کمترین میزان معطلی و سختی انجام شود تا افراد رنج و زحمت کمتری متحمل شوند.

اما ساختار اداری و اجتماعی دستگاه‌ قضایی و انتظامی جامعه ما به گونه‌ای است که درگیری مضاعف هم برای پرسنل قضایی و هم برای‌ شهروندان ایجاد می‌گردد؛ به‌گونه‌ای که بسیاری نسبت به فرایند احقاق حق از مجرای قانونی دلسرد گردیده و حتی برخی جهت پیشگیری از قرار گرفتن در فرایند سخت پرونده‌های حقوقی، بر روی حق و حقوق خود چشم می‌بندند که این مهم خود در درازمدت منجر به رواج هرج و مرج در جامعه خواهد گردید.

شایان ذکر است دانش و آگاهی پایین جامعه از قانون و فرایند‌های حقوقی و همچنین برخی انگیزه‌های انتقام‌جویانه و سودجویی درصد معدودی از وکلا برای اخد دستمزد بیشتر، منجر به تشکیل پرونده‌های واهی و اطاله دادرسی در چرخه قضایی گردیده ‌است.

نبود زیرساخت کافی برای ایجاد پرونده‌های الکترونیک منجر به کار مضاعف برای مردم و پرسنل دستگاه قضا گردیده و پرونده الکترونیک و پرونده فیزیکی در چرخه‌ای از دادسراها، دفاتر خدمات قضایی و… سرگردان است.

همچنین آمارگرایی مراجع انتظامی و حتی قضایی و نیز عدم تخصص حقوقی برخی پرسنل انتظامی و نبود ادبیات مشترک و اولویت‌های مناسب در گزارشات ارسالی از مراجع انتظامی، رسیدگی به پرونده‌های قضایی را دشوارتر می‌نماید.

از سویی دیگر شورای حل اختلاف به دلیل استفاده از افراد غیر‌متخصص، نه تنها کمکی به حل پرونده‌های حقوقی ننموده بلکه موجب سرگردانی هر‌چه بیشتر مردم و همچنین اطاله دادرسی می‌گردد. اما بسیاری از پرونده‌های خانوادگی و اجتماعی که ریشه فرهنگی و روانشناسی داشته و باید توسط نهادهای اجتماعی دنبال شود به طور کامل بر دوش دستگاه قضا می‌باشد.

به عنوان مثال رسیدگی به هر پرونده طلاق بعضاً ۳ الی۴ سال طول می‌کشد که این افراد به جای دوندگی در مسیر دادگاه و سر و کار داشتن با وکیل و… باید در یک سیستم حمایتی از بنیان خانواده در یک فرایند درمانی و آموزشی در این مدت برای بهبود ارتباط خود قدم بر‌می‌داشتند و در نهایت در صورت عدم نتیجه‌بخش بودن چرخه درمان و مشاوره، با نظر متخصص همین امر، از یکدیگر جدا می‌شدند.

همچنین پرونده‌هایی نظیر کودکان کار، متکدیان و… در وهله اول ‌باید توسط نهادهای فرهنگی و همچنین شهرداری‌ها یا بهزیستی دنبال یا بسیاری از پرونده‌های ملکی نیز توسط ثبت اسناد تعیین‌‌وتکلیف و قابل پیگیری باشد تا کار به دخالت دستگاه قضایی کشیده نشود.

در پایان، در هر جامعه‌ای دادگاه باید آخرین و کم‌کاربرد‌ترین مرجع باشد، چرا که توقع است با وجود این همه نهاد فرهنگی موجود در جامعه برای ایجاد فرهنگ قانونمندی و حل و فصل اختلاف‌نظرها قدمی بردارند تا از ایجاد انبوه پرونده‌های قضایی جلوگیری شود.

لینک کوتاه : https://taranomma.ir/?p=9448

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


برچسب ها
آب و هوای استان کرمان آمار کرونا در استان کرمان اخبار استان کرمان اخبار حوادث استان کرمان اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان استاندار کرمان استانداری کرمان استخدام در نیروی انتظامی اقتصاد امام جمعه جیرفت انتخابات ریاست جمهوری انتخابات شورای شهر استان کرمان انتقال آب هلیل رود به شهر کرمان ایران جنوب استان کرمان حجت الاسلام میثم تارم امام جمعه جیرفت خطبه های نماز جمعه جیرفت دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان دادگستری استان کرمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت دانشگاه علوم پزشکی کرمان سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان ستاد مقابله با کرونای استان کرمان سردار معروفی فرمانده سپاه  ثارالله شهباز حسن پور نماینده سیرجان و بردسیر شهردار جیرفت شهرداری جیرفت شهرستان عنبرآباد شورای اسلامی شهر جیرفت علی زینی وند فرماندار جیرفت فرمانداری جیرفت فرمانداری عنبرآباد فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان مدارس استان کرمان هادی ربانی هادی ربانی شهردار جیرفت هواشناسی استان کرمان پیش بینی هواشناسی استان کرمان کرونادر استان کرمان کرونا در جیرفت کرونا در کرمان کرونای انگلیسی یزدان افشاری پور