کلنگ احداث پایانه مسافربری آدینه شهر کرمان سال ۸۶ به زمین خورد و پس از طی یک پروسه نسبتاً طولانی و کش و قوس های فراوان سوم خردادماه ۹۲ با حضور مسئولان افتتاح شد و در ابتدا به عنوان مدرن ترین پایانه مسافربری جنوب شرق کشور یاد میشد.
پایانه مسافربری، پیشانی شهر کرمان است و با وجود معضلات و مشکلات این مکان، خدمت رسانی نامطلوب، وضعیت بهداشتی نامناسب و بسیاری مشکل دیگر، این پایانه به عنوان پایانه مسافربری مرکز بزرگترین استان کشور به هیچ عنوان قابل قبول نیست و امروز نیز مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان از وضعیت آن انتقاد کرد.
احسان عراقی زاده با اشاره به نزدیکی سالگرد شهادت سردار دلها می گوید: باید تمهیدات لازم را برای سفرهای مراسم سومین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی داشته باشیم. دو سال قبل مسافران از پایانه مسافری کرمان ناراضی بودند و مقصر ما نبودیم بلکه مقصر شهرداری است و بدانید پایانه مسافربری ویترین شهر کرمان است که وضعیت آن در شان استان کرمان نیست. این اداره کل اعلام آمادگی برای کمک به شهرداری را اعلام کرده و باید حداقل در دهه مقاومت به این موضوع توجه شود.
به گزارش ایسنا، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان پیش از ظهر امروز ۲۷ آذرماه در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته حمل و نقل با اشاره به تاریخ نامگذاری این هفته می گوید: روز اول دی ماه روز داهدار است.
او همدلی و همکاری بین همه اقشار را رمز موفقیت و تحقق اهداف برشمرد و در ادامه با اشاره به اینکه زائرین اربعین استان کرمان امسال دو برابر سال ۹۸ بوده است، اظهار کرد: با توجه به کاهش ۳۰ درصد ناوگان اتوبوسی استان به دلیل دوران کرونا، برای سفرهای اربعین نگرانی زیادی داشتیم اما با همکاری و برنامه ریزی لازم این سفرها به بهترین نحو انجام شد و کرمان جزو سه استان برتری کشوری شد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان با تشریح اقدامات این نهاد برای خدمت رسانی به مسافران و همچنین حمل بار عنوان کرد: اگر رانندگان و شرکت های حمل و نقل تخلفی کنند با آنها به جد برخورد می کنیم.
به گفته او، طرح جامع سیستم واحد اعلام بار مجازی (نوبت دهی، صدور بارنامه و …) به زودی اجرایی خواهد شد و با اجرای این طرح همه پرداختی ها و … شفاف می شود. همچنین امسال کارت هوشمند از طریق درگاه الکترونیکی ساماندهی شده و رانندگان دیگر در هر نقطه ای می توانند کارت خود را تمدید کنند.
عراقی زاده با بیان اینکه پایش پایانه مسافربری کرمان انجام شده و باتوجه به نتیجه مطلوبش به سایر شهرهای استان تسریع داده می شود و در ادامه به تشریح اقدامات این اداره کل در بخش راهداری و رتبه های کشوری کسب شده در این حوزه پرداخت.
او با بیان این مطلب که از ۲۶ آذر سال گذشته تا آذرماه امسال ۱۰۵ نقطه حادثه خیز رفع نقص شده، در ادامه می گوید: امسال رتبه سوم حمل بار را استان کرمان کسب کرده و با توجه به حمل و نقل بیش از ۷ میلیون مسافر رتبه پنجم کشوری را در این زمینه کسب کردیم و باید مدنظر داشت که ۱۳ درصد سفرها افزایش پیدا کرده است.
به گفته مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان، بیش از ۹۰ درصد حمل و نقل مسافر کشور از طریق حمل و نقل جاده ای انجام می شود و برای نوسازی این ناوگان باید اقدامات لازم صورت بگیرد. سن ناوگان حمل و نقل استان کرمان کم کم رو به افزایش است و باید برای آن فکری شود.
او از وجود ۱۸ هزار راننده بخش کالا و ۵۰۰۰ راننده حمل و نقل مسافر در استان کرمان خبر داد و در ادامه اظهار کرد: سالیانه حدود ۴۰۰۰ راننده را آموزش می دهیم همچنین آموزش های پنجگانه بیشتر در روستاها انجام می شود و مدارس حاشیه راه ها نیز آموزش های ترافیکی داده می شود.
عراقی زاده راه های روستایی را حائز اهمیت دانست و عنوان کرد: راه های روستایی باید خدمات به روستاییان بدهند و نباید ایمنی مردم را به خطر بیندازند و امسال اعتبار خوبی در بخش راه های روستایی داشتیم به طوری که ۸۴ قرارداد برای احداث راه روستایی منعقد شده و حدود ۱۵۰ کیلومتر راه روستایی آسفالت شده است.
او برلزوم ارتقاء کیفیت مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی تاکید کرد و افزود: برای هر مجتمع خدمات رفاهی بین راهی حدود ۹۵۰ میلیون تومان اختصاص داده شده تا جاده های ورودی و خروجی و راه های دسترسی خود را تکمیل کنند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان با بیان این مطلب که برای نگهداری پل ها کارهای خوبی انجام شده و در ادامه از خسارات سیل به جاده ها سخن به میان آورد و تصریح کرد: مردم با اطمینان از اینکه تابستان بارندگی رخ نمی دهد، دهانه های پل ها را مسدود کرده بودند و این دلیل آسیب دیدگی پل ها در سیل مردادماه امسال بود.