ذبیح الله اعظمی نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با خطاب قرار دادن مردم شهرستانهای جنوبی گفت: برخی می گویند حقابه ما را از سد جیرفت رها نمی کنند، اما بنا به اطلاعات نقشه های سفره های آب زیرزمینی که محرمانه است و نمی توان منتشر کرد، اگر سد جیرفت نبود همه چاه های رودبار خشک شده بود چون آب سد تا جازموریان می رود، بنابراین سد جیرفت بیشترین منافع اش برای مردم ۵ شهرستان جنوبی است. بر این اساس من انتظار دارم آقای شکراللهی نماینده ۵ شهرستان جنوبی در زمینه جلوگیری از انتقال آب سرشاخه هلیل رود بیشتر با من همراهی کند.
نماینده مردمجیرفت و عنبرآباد در مجلس شامگاه سه شنبه دهم مردادماه در نشست خبری خود در آستانه روز خبرنگار با بیان اینکه هرگز اجازه انتقال آب از سرشاخه های هلیل رود را نمی دهیم، گفت: بعنوان صدای مردم با جدیت پیگیر این موضوع هستم و نامه هایی به سران قوا و شورای امنیت مبنی بر ایجاد تنش اجتماعی در نتیجه انتقال آب، داده ام.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در ادامه با خطاب قرار دادن مردم شهرستانهای جنوبی گفت: برخی می گویند حقابه ما را از سد جیرفت رها نمی کنند، اما بنا به اطلاعات نقشه های سفره های آب زیرزمینی که محرمانه است و نمی توان منتشر کرد، اگر سد جیرفت نبود همه چاه های رودبار خشک شده بود چون آب سد تا جازموریان می رود، بنابراین سد جیرفت بیشترین منافع اش برای مردم ۵ شهرستان جنوبی است.
اعظمی خاطرنشانکرد: سد جیرفت به دلیل تقویت سفره های آبهای زیرزمینی برای هشت شهرستان جنوبی یک نعمت است، به همین دلیل بهترین سفره های آب زیرزمینی و بهترین آب را در رودبار و یک بخشی در کهنوج وجود دارد. وی در ادامه عنوان کرد: ضعیف بودن سفرههای آب زیرزمینی فاریاب به دلیل لین است که سد جیرفت آنمنطقه را پوشش نمی دهد.
نماینده مردمجیرفت و عنبرآباد در مجلس گفت: بر این اساس من انتظار دارم آقای شکراللهی نماینده ۵ شهرستان جنوبی در زمینه جلوگیری از انتقال آب سرشاخه هلیل رود بیشتر با من همراهی کند.
اعظمی با بیان اینکه در بحث انتقال آب سرشاخه های هلیل رود، عدد و رقمی که میگویم دقیق است، گفت: در دیداری که با استاندار داشتم، گفتم، قطر لوله های انتقال آب، هزار و ششصد میلیمتر است یعنی یک و شش دهم متر، به طوری که تویوتا از داخل لوله ها عبور می کند. استاندار این گفته را اغراق آمیز عنوان کرد، اما حقیقتا قطر لوله های خیلی زیاد است.
اعظمی گفت: البته طبق قانون توزیع عادلانه آب، ما نمی توانیم جلوی تامین آب شرب رابر را بگیریم اما آب شرب رابر چقدر است؛ یکصد لیتر بر ثانیه. وی افزود: معدن درآلو هم که یک سر قضیه است و برای اشتغال و مربوط به حوزه رابر است که البته حق ندارند ببرند اما اگر خواستند آب برای معدن ببرند ما هم می گوییم به همان میزان باید آب برای ساردوییه هم انتقال یابد که اینها جای بحث دارد و باید با استاندار صحبت کنیم.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد عنوان کرد: حتی اگر انتقال آب به معدن درآلو هم حساب شود نهایت می شود ۳۰۰ لیتر بر ثانیه اما این لوله های انتقال آب هزار و ۳۵۰ لیتر بر ثانیه آب منتقل می کند، پس هزار لیتر آب را میخواهند کجا ببرند. وی تصریح کرد: استاندار بعد از صحبت های ما عنوان کردند که آبی به شمال کرمان منتقل نمی شود.