یزدان افشاری پور عصر امروز در نشست هم اندیشی طرح یاری گران زندگی در روستا گفت : طرح یاری گران زندگی در روستا یکی از برنامه های دولت برای کاهش آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد است.
فرماندار عنبرآباد بیان کرد: در شهرستان عنبرآباد در سال ۹۰ یک برنامه ای تحت عنوان هسته فرهنگی اجرا کردیم که به توسعه فعالیت های فرهنگی در روستاهای بالای یکهزار و ۵۰۰ نفر کمک می کرد هنوز هم اثرات مثبت این برنامه در این روستاها مشهود است.
وی افزود: این هسته فرهنگی با محوریت امام جماعت مساجد، دهیاران، فرماندهان پایگاه های بسیج، بهورزان، هیئت امنای مساجد و یکی از مدیران مدارس برای جلوگیری از موازی کاری در انجام فعالیت فرهنگی شکل گرفت.
افشاری پور ابراز کرد: یکی از مباحثی که در این هسته فرهنگی دنبال می شد، ترک اعتیاد معتادین و تقویت برنامه های فرهنگی و مذهبی در روستاها بود و امروز طرح یاری گران زندگی در روستا به نوعی طرح ساماندهی شده و قانونمند این هسته فرهنگی است.
فرماندار عنبرآباد اظهار کرد: طرح هسته فرهنگی سه ماه قبل با رویکرد فعالیت های فرهنگی اجتماعی در شورای فرهنگ عمومی شهرستان عنبرآباد مصوب شد و بخشداران برخی از روستاها این طرح را آغاز کرده اند و امیدواریم طرح یاری گران زندگی در روستا به کمک بیاید تا بتوانیم بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی را رفع کنیم.
وی یکی از دغدغه های دهیاران را هزینه کرد فعالیت های فرهنگی برشمرد و گفت: ۳ درصد از بودجه دهیاری ها به برنامه های فرهنگی اختصاص مییابد که این مبلغ ناچیزی برای انجام فعالیت های فرهنگی است چرا که معتقدم زیر بنای همه موضوعات، فرهنگ است.
افشاری پور یادآور شد: در سال ۱۴۰۱ شهرستان عنبرآباد رتبه اول در پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در سطح استان را کسب کرد.
فرماندار عنبرآباد خاطرنشان کرد: در جنوب کرمان کار وجود دارد اما متاسفانه فرهنگ کار نیست و اغلب کار را به دست اتباع سپرده می سپارند.
وی از اختصاص زمین برای احداث کلینیک تخصصی عنبرآباد خبر داد و گفت: با دستور رییس جمهوری در سفر به جنوب کرمان، ۲۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل بیمارستان عنبرآباد اختصاص یافت که با پیگیری های صورت گرفته این مبلغ به ۳۶۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
افشاری پور با اشاره به ساخت بیمارستان عنبرآباد، عنوان کرد: تعداد تخت های این بیمارستان از ۹۶ به ۱۳۶ تخت بیمارستانی افزایش یافت.
کوروش احمدیوسفی در نشست طرح یاری گران زندگی در روستا در عنبرآباد، گفت:. متاسفانه اعتیاد و مواد مخدر ضررها و آسیب هایی متوجه جامعه می کند که شاید جبران ناپذیر باشند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان افزود: بسیاری از آسیب های اجتماعی همچون طلاق، خود آزاری، رفتارهای خشونت آمیز، سرقت، جرائم، ناهنجاری ها و بداخلاقی های اجتماعی ریشه در اعتیاد دارد.
وی بالاترین بلای جامعه را اعتیاد برشمرد و بیان کرد: متاسفانه اعتیاد انحلال بنیادهای خانواده و اجتماع را به دنبال دارد و هزینه های روحی و روانی برای جامعه ایجاد می کند.
احمدیوسفی اعتیاد را به یک ویروس تشبیه کرد و ادامه داد: تنها راه مقابله با این ویروس و مصونیت خانواده از این بلای خانمان سوز، مدیریت آن با اجرای برنامه های اجتماعی است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان تاکید کرد: دهیاران باید علل و عوامل گرایش خانواده ها به سمت و سوی اعتیاد را بررسی و شناسایی کنند تا بتوان با یک نگاه علمی، دقیق و کارشناسی راهکارهایی برای مدیریت آن پیدا کرد.
وی خاطرنشان کرد: طرح یاری گران زندگی در روستا، فرآیندی است که در جغرافیای روستاها به منظور پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ناشی از اعتیاد و آگاهسازی مردم نسبت به مضرات آن، اجرا میشود.
احمدیوسفی اضافه کرد: در راستای اجرای این طرح، یک هیئت اندیشه ورز از نخبگان روستایی با هدف یافتن راهکارهای عملی برای آسیب های اجتماعی در روستا، تشکیل می شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان ابراز کرد: با اجرای طرح یاریگران زندگی در روستا، با کمک دهیاران و سمن ها، اقدامات پیشگیری از اعتیاد و خرید و فروش مواد مخدر به صورت هوشمند انجام می شود.
وی گفت: هر مکانی که در آن، مواد مخدر فروخته شود به نفع دولت ضبط می شود.
ایوب فلاحی در نشست طرح یاری گران زندگی در روستا در عنبرآباد، گفت: رهبری می فرماید؛ هر کاری به مردم سپردیم خیلی بهتر از دولت ها هم به صورت کمی و هم کیفی انجام شد.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمان ابراز کرد: برای کاهش آسیب های اجتماعی و حتی جلوگیری از بروز این آسیب ها، ما نیاز داریم از ظرفیت های مردمی استفاده کنیم.
وی ابراز کرد: یک دهیار یعنی فرماندار، استاندار و رییس جمهور آن روستا پس نباید اجازه دهد از بیرون آسیبی وارد شود و اگر هم آسیبی هست آن را باید رفع کند.