دکتر محدثه کمالی گفت: شیر و محصولات لبنی جزئی از رژیم غذایی انسان ها در همه عمر می باشند و این ماده غذایی می تواند بخشی از آب، پروتئین، چربی، ویتامین، قند و مواد معدنی خصوصا کلسیم و فسفر را برای بدن فراهم کند.
عضو انجمن پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان لزوم وجود لبنیات در سفره غذایی جامعه بیان کرد: اگرچه شیر در رشد و سلامتی انسان موثر است، ولی آلودگی آن با سموم مختلف می تواند باعث به خطر افتادن سلامتی انسان شود
وی رعایت نکات بهداشتی در تولید و مصرف شیر را ضروری دانسته و افزود: از جمله این سموم می توان به آفلاتوکسین و اوکراتوکسین اشاره کرد که توسط بعضی از قارچ ها تولید می شوند و در ایجاد سرطان، تضعیف سیستم ایمنی، ضایعات کلیوی، بیماری های خونی و اختلالات دیگری نقش دارند و کودکان و افراد سالخورده بیشتر در معرض خطرات این سموم قرار دارند
پزشک متخصص داخلی گفت: این سموم با حرارت پاستوریزاسیون و حتی دمای معمول پخت غذا از بین نمی روند؛ بنابراین شیرهای تجاری پاستوریزه نیز ممکن است به این سموم آلوده باشند
عضو انجمن سم شناسی و مسمومیت های ایران؛ تهیه شیر از دامداری های مطمئن که توجه ویژه به کیفیت تغذیه دام های خود دارند را چاره این معضل بیان کرد.