ذبیح الله اعظمی ساردویی نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی شامگاه سه شنبه ۱۰ مردادماه در نشست خبری به مناسبت روز خبرنگار به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
جلوگیری از واگذاری بخشی از اراضی واگذار شده به مردم در سالهای گذشته در مناطق مختلف شهر جیرفت از جمله؛ اراضی موسوم به ۱۸۰ هکتاری( شامل اراضی واگذار شده آب و خاک، شهرداری و نیروی انتظامی و فرهنگیان) یکی از سوالات خبرنگاران بود که اداره کل راه و شهرسازی جنوب کرمان مانع واگذاری این اراضی به مردم شده است.
اعظمی در پاسخ به این پرسش گفت: مدیران ما باید از ۳۰ سال پیش وضعیت شهر را مدیریت می کردند، اما در جیرفت تخت عناوین مختلفی از جمله شرکت های تعاونی، امور اراضی و … زمین واگذار شده است. واقعیت این است که، گرانی زمین ها و خانه ها در جیرفت به این دلیل که اکنون در جیرفت دیگرزمینی نیست به مردم واگذار شود.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد قرار گرفتن این اراضی بر روی گسل های زلزله را عاملی در ممنوعیت واگذاری این اراضی عنوان کرد و افزود: البته بعد از بررسی های لازم گسل شناسی، واگذاری این زمین ها به مردم انجام خواهد شد، البته این واگذاری ها شرایط دارد.
وی در مورد زمین های ۱۸۰ هکتاری گفت: نمایندگان پیشین پیگیر وضعیت این اراضی بودند و من هم از سال ۹۹ پیگیر هستم.
اعظمی گفت: به آقای اسلامی وزیر وقت راه و شهرسازی گفتم، سه هزار قطعه زمین نباید واگذار میشده که واگذار شده حالا گناه مردم چیست که نمی توانند از آن استفاده کنند، وزیر گفت، این اراضی روی دو گسل ویبره قرار گرفته است، با واگذاری این اراضی فردا می گویند کدام وزیر بوده که چنین واگذاری هایی بر روی گسل های زلزله انجام داده است.
وی افزود: مطالعه گسل ها پیشنهاد وزیر راه مبنی بر راه حل این مشکل بود که از زمستان سال گذشته پیگیرآن شدمتا اعتبار مطالعه گسل ها را جذب کردم و مناقصه آن انجام شد و کارهای مطالعاتی توسط مرکز مطالعات راه و شهرسازی شروع شد.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد با اشاره به بررسی های مرکز مطالعاتی راه و شهرسازی در این خصوص اضافه کرد: مرکز مطالعاتی کارهای لازم را انجام داده و مطالعات تقریبا رو به پایان است البته مطالعات مربوط به شهرستان جیرفت است اما ما گفتیم اول وضعیت اراضی ۱۸۰ هکتاری را معلوم کنند و بعد سراغ مطالعه جیرفت بروند.اعظمی خاطرنشان کرد: جیرفت چهارمین شهر در کشور است که مطالعات زلزله شناسی و گسل شناسی در آن انجام می شود.
وی از نهایی شدن مطالعات زلزله شناسی و گسل ها تا ۱۵ شهریور خبر داد و گفت: بعد از تکمیل مطالعات، حریم گسل ها مشخص می شود که چندین متر است، اراضی روی گسل ها واگذار نمی شود و تبدیل به پارک می شود.
اعظمی با بیان اینکه اداره کل راه و شهرسازی جنوب کرمان قول داده است به افرادی که زمین آنها روی گسل ها قرار می گیرد، در نقطه ای دیگر زمین جانمایی و به آنها واگذار کند، گفت: البته به کسانی زمین واگذار می شود که فرم جیم آنها سبز باشد و اگر ایناراضی طی چند مرحله دست به دست شده و به فروش رفته، مالک زمین کسی است که سند و قرارداد آخر را در دست دارد.
وی با توضیح اینکه فرمجیم به دو صورت قرمز میشود یکی با دریافت زمین دولتی و دیگری دریافت وام مسکن، گفت: ما برای رفع مشکلات مالکان این اراضی یکسری اقداماتی انجام دادیم از جمله از معاون وزارت راه و شهرسازی خواستیم، دریافت وام مسکن را برای قرمز شدن فرم جیم محاسبه نکنند که موافقت شد یعنی مالکان این اراضی اگر وام مسکن دریافت کرده اند فرم جیم آنها قرمز نمی شود. همچنین کسانی که فرمحیم آنها قرمز لست و زمین را چند دست بعد خریداری کردند می توانند آن را به نام یکی از فرزندان خود کنند تا بتوانندصاحب زمین باقی بمانند.
به گزارش میراث هلیل، نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در ادامه عنوان کرد: در مرحله بعد از مطالعات گسل شناسی، شورای شهرسازی جنوب و کشور باید برای این زمین ها تصمیم گیری کند. بنابراین خبرخوب برای کسانی که در اراضی ۱۸۰ هکتاری جیرفت زمین دارند این است که بعد از مطالعه گسل ها و تصمیم شورای شهرسازی، واگذاری زمین ها انجاممی شود و زمین به کسانی که شرایط اش را داشته باشند واگذارمی شود.
خبر خوش نماینده به مالکان اراضی ۱۸۰ هکتاری جیرفت:
واگذاری اراضی بعد از مطالعات گسل شناسی
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد گفت : جیرفت چهارمین شهر در کشور است که مطالعات گسل شناسی و زلزله شناسی در آن در حال انجاماست
لینک کوتاه : https://taranomma.ir/?p=8813
- ارسال توسط : پایگاه خبری ترنم ما
- 514 بازدید
- بدون دیدگاه