کرمان پهناورترین استان کشور با ۲۵ شهرستان است که دارای موقعیت خاص جغرافیایی میباشد، به شکلی که ترانزیت شرق و جنوب کشور به مرکز و سایر مناطق ایران باید از خاک کرمان صورت پذیرد.
همانند هر پدیده و مبحثی این مسئله نیز دارای آثار مثبت و منفی است که با کمال تأسف نتایج زیانبار آن برای مردم این استان بیشتر بوده و از این رهگذر متحمل خسارات جانی و مالی فراوانی گردیدهاند.
آری قاچاق مواد مخدر، قاچاق سلاح، قاچاق سوخت، قاچاق انسان(حضور گسترده اتباع غیرمجاز افغانستان)، قاچاق مشروبات الکلی و کالا، احتمال حضور افراد وابسته به گروههای تکفیری، انتقال برخی بیماریهای مسری، قاچاق دام و دهها معضل دیگر نتیجه این همجواری است که برای کرمانیها ایجاد زحمت نموده است .
اما مسئلهای که امروزه به یک ابرچالش در استان بدل شده و جادههای کرمان خصوصاً شرق و جنوب را به یک کشتارگاه بالقوه تبدیل نموده است، عبور روزانه صدها یا شاید هزاران خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق و اتباع افغانی است که بدون هیچ گونه هراس و واهمهای از نیروهای انتظامی و امنیتی، به صورت انفرادی یا در قالب کاروانهای چند دهتایی در حال عبور از محورهای مواصلاتی استان هستند و طی چند ساله اخیر حوادث تلخ بیشماری رقم زدهاند.
که آخرین مورد آن، سوختن یک خانواده چهار نفره در میان شعلههای آتش پس از برخورد خودروی آنها با یک نیسان حامل سوخت قاچاق در محور کهنوج به جیرفت است که در ماه محرم مردم عزادار استان را محزونتر و غمگینتر ساخت.
اما سؤال و گلایه همه مردم از مسئولان استان خصوصاً استاندار به عنوان رئیس شورای تأمین و سایر اعضای این شورا اعم از نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی این است که کشور قدرتمند ایران در شرایطی که مجهز به پیشرفتهترین ابزارهای نظامی و الکترونیکی روز دنیا میباشد و هر توطئه و اقدام خارجی یا تروریستی را در نطفه کشف و خنثی میکند، چگونه در مقابل یک عده شوتی غیرمسلح قانونشکن چنین صبوری پیشه کرده و چرا تا کنون اجازه دادهاند.
این جماعت در جادههای استان با کمال وقاحت به قدرتنمایی و تخلف بپردازند و چنین وقایع دردناکی را رقم بزنند، لذا از تمامی اعضای شورای تأمین درخواست میشود که یک بار برای همیشه با بسیج همه امکانات کافی و وافی نیروهای مسلح و امنیتی به این چالش بزرگ اجتماعی و امنیتی پایان دهند.