تاریخ : جمعه, ۲۳ شهریور , ۱۴۰۳ Friday, 13 September , 2024
1
نظر به رشد فزاینده آسیب‌های اجتماعی و اختلالات روانی؛

خدمات روانشناختی مغفول مانده است

  • کد خبر : 9680
  • ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۵
خدمات روانشناختی مغفول مانده است
مداخله در بحران و همچنین رفع آسیب، جای خود را به مداخلات پزشکی، قانونی، انتظامی و قضایی می‌دهد که علاوه بر کاهش کیفیت زندگی افراد، آمار آسیب‌های اجتماعی و روانی روز به روز افزایش پیدا خواهد کرد.

آماری قریب به ۷۵ درصد بزرگسالان با نوعی از اختلالات روانشناختی همچون: اضطراب، اعتیاد و افسردگی درگیر بوده و نیازمند دریافت خدمات روان‌درمانی هستند.

روان‌درمانی و مشاوره روانی فرآیندی است که توسط روانشناس برای حل مشکلات روانی درون‌فردی و بین‌فردی مراجعان صورت می‌گیرد. از این طریق به افراد کمک می‌شود تا زندگی سالم‌تر و مؤثر‌تری داشته باشند و در عین حال، تاب‌آوری آنها در فراز و فرود زندگی افزایش قابل توجهی یابد.

روان‌درمانی شیوه‌ای بسیار مؤثر برای کاهش و نیز پیشگیری از علائم و نشانه‌های مرضی اختلالات روانی است و در صورت اجرای علمی و اصولی آن، فرد می‌تواند به شکل بسیار مطلوبی به زندگی ایده‌آل بازگشته و ضمن به‌دست آوردن توانمندی‌های روزمره زندگی و شغل مناسب، به افزایش بهزیستی و کیفیت زندگی خود بپردازد.

اما متأسفانه میزان مراکز ارائه‌کننده خدمات روانشناسی، هم در بخش خصوصی و هم در بخش دولتی بسیار ناکافی بوده و همچنین توان تخصصی افرادی که در این مراکز مشغول فعالیت می‌باشند بعضاً در حد مناسبی نمی‌باشد؛ به‌عنوان مثال میزان مراکز مشاوره آموزش و پرورش یا مراکز مشاوره وابسته به قوه قضائیه و نیروی انتظامی، عموماً خدماتی ناکافی و غیرتخصصی ارائه می‌نمایند که با توجه به آسیب‌های بی‌شمار اجتماعی و روانشناختی، توسعه و کیفیت‌بخشی به خدمات این مراکز بایستی در دستور کار دولت‌ها قرار گیرد.

علاوه بر مشکلات روانی که کیفیت زندگی یک فرد را به خطر می‌اندازد در برخی موارد مشکلات روانی یا تنش‌های میان‌فردی، شکلی حاد و بحرانی به خود گرفته و نیازمند مداخله در بحران می‌باشد.

به عنوان مثال در مواجهه با یک بحران خانوادگی نظیر: خیانت، شوک ناشی از مرگ یا آسیب عزیزان، اقدام به خودکشی، دعوا، تنش و… مداخله‌ی تخصصی و اورژانسی در لحظات سرنوشت‌ساز می‌تواند از یک بحران اجتماعی یا خانوادگی جلوگیری نماید، در کشور ایران مسئولیت این مداخلات عموماً بر عهده اورژانس اجتماعی می‌باشد که با شماره ۱۲۳ در منطقه وقوع بحران، حضور یافته و در آسیب مداخله می‌نماید.

اما متأسفانه مراکزی از این دست همواره همانند سایر مراکز خدمات روانشناختی از حمایت و توجه کافی برخوردار نبوده و نقش کلیدی آنها روز به روز در حال کم‌رنگ شدن است. در واقع انتظار می‌رود که در فرایندی پیش‌رونده این مراکز توسعه فیزیکی و تخصصی یابد و ضمن توانمندسازی نیروهای انسانی فعال در این مراکز، حیطه فعالیت‌ها نیز توسعه ‌یافته و مداخلات روان‌درمانی و مددکاری پس از بحران نیز برای کاهش و رفع آسیب ادامه یابد و پیگیری شود.

همچنین به لحاظ فیزیکی و توسعه همه‌جانبه، تعداد این مراکز به فراخور مناطق درگیر بحران و آسیب که در استان ما در جنوب و شرق شاخص‌‌تر است افزایش پیدا کنند.
شایان ذکر است چنانچه مداخلات روانشناختی با هزینه نقدی و اجتماعی کمتری ارائه نشود و در این مرحله تمامی نهادهای مسئول به کمک بهزیستی نشتابند.

مداخله در بحران و همچنین رفع آسیب، جای خود را به مداخلات پزشکی، قانونی، انتظامی و قضایی می‌دهد که علاوه بر کاهش کیفیت زندگی افراد، آمار آسیب‌های اجتماعی و روانی روز به روز افزایش پیدا خواهد کرد.

لینک کوتاه : https://taranomma.ir/?p=9680

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


برچسب ها
آب و هوای استان کرمان آمار کرونا در استان کرمان اخبار استان کرمان اخبار حوادث استان کرمان اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان استاندار کرمان استانداری کرمان استخدام در نیروی انتظامی اقتصاد امام جمعه جیرفت انتخابات ریاست جمهوری انتخابات شورای شهر استان کرمان انتقال آب هلیل رود به شهر کرمان ایران جنوب استان کرمان حجت الاسلام میثم تارم امام جمعه جیرفت خطبه های نماز جمعه جیرفت دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان دادگستری استان کرمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت دانشگاه علوم پزشکی کرمان سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان ستاد مقابله با کرونای استان کرمان سردار معروفی فرمانده سپاه  ثارالله شهباز حسن پور نماینده سیرجان و بردسیر شهردار جیرفت شهرداری جیرفت شهرستان عنبرآباد شورای اسلامی شهر جیرفت علی زینی وند فرماندار جیرفت فرمانداری جیرفت فرمانداری عنبرآباد فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان مدارس استان کرمان هادی ربانی هادی ربانی شهردار جیرفت هواشناسی استان کرمان پیش بینی هواشناسی استان کرمان کرونادر استان کرمان کرونا در جیرفت کرونا در کرمان کرونای انگلیسی یزدان افشاری پور