احمد احمد پور بیان داشت: برداشت محصول رطب و خرما از نیمه دوم خردادماه با ارقام زودرس از نخلستانهای منطقه آغاز و در ادامه در نیمه اول مرداد ماه با ارقام تجاری کلوته، مضافتی و مرداسنگ و با ارقام دیررس هلیلهای همراه است و همچنین عملیات برداشت تا اوایل مهرماه ادامه دارد.
وی افزود: بیشترین سطح زیر کشت خرما در منطقه جنوب کرمان به رقم مضافتی و سپس به کلوته اختصاص دارد و در فصل برداشت خرما به ازا هر هکتار ۶ نفر اشتغالزایی ایجاد می شود.
دکتر احمدپور تصریح کرد: در سال گذشته بیش از ۶۵ هزار تن خرما از ارقام تجاری جنوب کرمان از مبدا نخلستانهای منطقه به کشورهای روسیه، افغانستان، پاکستان، ارمنستان، آذربایجان و سایر کشورهای اروپایی صادر شده است.
دکتر حسین زاده مدیر امور باغبانی سازمان نیز بیان داشت: داشتن گواهی بهداشتی یا QR کد برای صادرات محصول خرما الزامی است و نخل داران باید هرچه سریعتر نسبت به ثبت نام در سامانه (سماک) مجوزهای الکترونیکی کشاورزی اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: صدور گواهی سلامت را مستلزم ثبتنام در سامانه سماک است و تمامی واحدهای فرآوری خرما لازم است نسبت به اجرای ضوابط و اخذ پروانههای بهداشتی اقدام نمایند و در صورت عدم ثبت نام در سامانه سماک، گواهی ارتقاء سلامت صادر نمیشود و از صادرات محصول خرما فاقد QR کد جلوگیری خواهد شد.