اهالی دهستان دلفارد در این تجمع که رئیس دادگاه و بخشدار ساردوئیه حضور داشتند با بیان اعتراض خود فعالیت و بهره برداری از این معدن را مساوی نابودی این منطقه گردشگری و خاص در استان کرمان دانستند.
حیدری از اهالی دلفارد با بیان اینکه این منطقه بکرو زیبا با هر گونه دستکاری و معدن کاوی به نابودی می رود اظهار داشت: این معدن در نزدیکی چهار مدرسه ، دهیاری ، زمین ورزش ، پارک کودکان ،خانه بهداشت ،درمانگاه مخابرات،پست وبانک مجتمع رفاهی یاکریم و به قولی در قلب دلفارد است و هرگونه معدن کاری قلب دلفارد را از کار می اندازد.
وی با اشاره به موقعیت معدن که در بالادست روستا قرار دارد افزود: این معدن در بالادست روستا ها قرار دارد و هرگونه دستکاری در طبیعت منطقه با توجه به شیب زیاد و سیل خیر بودن منطقه کلیه باغات که در آمد عمده مردم کشاورز می باشند با حرکت سیل به زیر گل ولای مدفون می شوند.
زحمتکشان از اهالی دلفارد با بیان مطالبه عمومی مردم دلفارد در جلوگیری از بهره برداری از معدن مس دلفارد خاطر نشان کرد: معدن و معدن داری باید نفع اقتصادی آن برای خود مردم منطقه باشد نه اینکه
فقط یک کارگری و آخر سال هم اخراج نصیب جوانان و مردم منطقه شود .
این فرزند شهید گفت: دلفارد مستعد سرمایه گذاری در بخش گردشگری است و معدن کاوی در این منطقه تمام پتانسیل ها و زندگی مردم اعم از بهداشت ، سلامت ، محیط زیست و گردشگری را تحت تاثیر قرار خواهد کرد.
رفیعی نیز با اشاره به اعتراض های گذشته به این معدن و بدقولی های بهره برداران گفت : این معدن باتوجه به تعهداتی که در سال نود سه به صورت مکتوب داده به هیچ از تعهدات عمل ننموده است.
وی افزود : بهره برداری از این معدن از نظر زیست محیطی با کنده کاری و انجام عملیاتهای معدنی منطقه گردشگری دلفارد را به نابودی می کشاند.
کمالی دبیر بازنشسته با بیان اینکه بهره برداری از این معدن به مثابه خفه کردن دلفارد است اظهار داشت: ما مردم دلفارد از طلا گشتن پشیمان گشته ایم ، لطف کرده ما را مس کنید.
وی با اشاره به اثر گذاری انفجارهای معدنی بر اکوسیستم این منطقه بکر گفت: هر گونه معدن کاوی و عملیات های معدنی در این منطقه که نزدیک به منازل مسکونی و باغات مردم است و باعث میشود گازهای درون زمین خارج شده با خارج شدن این گازها، آب دلفارد و حتی شهر جیرفت هم آلوده میشود .
کمالی با گلایه از رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت جنوب استان کرمان گفت: دو بار از ایشان برای بازدید از معدن و شنیدن حرفهای مردم دعوت شد اما ایشان به دعوت مردم هیچ گونه اعتنایی نگذاشتند.
وی با بیان مشکلات زیر ساختی دلفارد گفت : جاده کم عرض دلفارد که جدیدا محل جولان و یکه تازی ماشین های سوخت کش شده است و هر روز شاهد تصادفات زیادی در این جاده هستیم توان عبور و مرور کامیون های حمل مس را ندارد .
قاسمی از اهالی دلفارد نیز با انتقاد از بهره برداران معدن دلفارد و بی توجهی سازمان صمت جنوب به خواسته مردم گفت: اگر بهره برداری از معدن دلفارد باعث از بین رفتن حیات طبیعی منطقه شود، زندگی و کشاورزی مردم به خطر بیفتد و منابع آبی از بین بروند، فرصتهای اقتصادی این معادن به چه دردی میخورد؟
رییس دادگاه ساردوییه نیز در این تجمع با بیان اینکه معدن و معدن کاری یکی از موارد توسعه هر منطقه است افزود : هر فعالیت توسعه ای در هر نقطه ای یک سری تبعات و ضررهایی دارد ؛ اشتغال و توسعه هر منطقه ای جز با سرمایه گذاری و فعالیت های صنعتی امکان پذیر نیست.
عظیم نسب افزود : دیگر امکان زندگی کردن با معیارها و روش های قدیم به دلیل کمبود منابع آبی وجود ندارد و بیشترین تاثیر کمبود منابع آبی گریبانگیر جوامع روستایی و کشاورزی است و جوامع امروزی باید به سمت و سوی صنعتی شدن و اشتغال پایدار با جذب سرمایه بروند .
معدن کاوی در دلفارد ؛ فرصت یا تهدید؟
اهالی دهستان دلفارد در تجمعی به فعالیت یک معدن مس در این منطقه گردشگری که باعث نابودی پتانسیل های گردشگری ، سرچشمه های آب شرب ، کشاورزی و محیط زیست این منطقه میشود اعتراض کردند.
لینک کوتاه : https://taranomma.ir/?p=12051
- نویسنده : ولی الله مرتضوی
- ارسال توسط : پایگاه خبری ترنم ما
- 155 بازدید
- بدون دیدگاه