زندگی مردمان در گذشته بیشتر با آواها و نواهای محلی آمیخته بود. ورود به دنیای دیجیتال این فرصت را از آنها گرفت. برگزاری جشنوارهها فرصتی است که مردم را اندکی از آشوب و مشغله روزمره جدا کند و لحظاتی را به یاد ایام خوش قدیم در نوای محلی سپری کنند.
جشنواره آواها و نواهای محلی مناطق سردسیر جنوب کرمان، با تلاش و همت اداره کل ارشاد و فرهنگ اسلامی و اداره کل امور عشایر جنوب کرمان و بخشداری ساردوئیه در منطقه رمون از توابع بخش ساردوئیه جیرفت برگزار شد.
این مراسمها فرصتی برای یادآوری و اهمیت این نواهای محلی است که در قالبهای مختلفی در بین مردم خطه کرانه هلیلرود در جریان است.
*آوای محلی در دل مردم جا دارد
عبدالرضا سلطانی، شاعری از اهالی رمون است. این هنرمند که به آوا و نواهای این منطقه آشنایی دارد در حاشیه این مراسم میگوید: این نواها سینه به سینه به صورت شفاهی به مردم رسیده و همچنان در حال انتقال است.
سلطانی بیان کرد: سبک و نواهای محلی به مرور در طول تاریخ در زندگی روستایی و عشایری به تناسب موقعیتهای طبیعی و تاریخی و تحت تاثیر تلاطمهای زمانه شکل گرفتهاند و در برهههای متفاوت این آوازهای محلی ایجاد شدند.
او درنحوه ظهور این نواها توضیح داد: گاهی یک آوا تحت تاثیر تحولات طبیعی مثل زلزله در شکل غمانگیز و قالب مویههایی شکل گرفته است و گاهی به زمان جنگ به شکل حماسی در آمده که برای تقویت روحیه انسجام و لشکرکشی در مقابل دشمن ریتم میگرفت.
این هنرمند که دغدغه حفظ آواها و نواهای این منطقه را دارد، اظهار کرد: در موسیقی محلی، نوایی با اصطلاح «آوادو» داریم، که در فصول و شرایط مختلف و یا حتی در مسیر کوچ بواسطه حال و احوال مردم با ریتم یا بدون ریتم خوانده میشود.
«رمون»؛ میزبان نواهای محلی جنوب کرمان
اولین جشنواره آواها و نواهای مناطق سردسیری جنوب کرمان در رمون از توابع ساردوییه جیرفت برگزار شد.
لینک کوتاه : https://taranomma.ir/?p=11061
- نویسنده : سمیه خدیشی
- ارسال توسط : پایگاه خبری ترنم ما
- 262 بازدید
- بدون دیدگاه