به گزارش ترنم ما ، استاندار کرمان در نشست هم اندیشی الگوی کشت در جنوب استان کرمان عنوان کرد : انجام هر تغییری نیازمند پیش زمینه هست و تغییر الگوی کشت یک شبه امکانپذیر نیست بلکه باید در همه بخش ها فرهنگ سازی انجام و کشاورز برای اجرای الگوی کشت قانع و ترغیب شود.
استاندار کرمان تصریح کرد: الگوی کشت یک ضرورت هست که بایستی کشاورزان پیشرو سطوح کشت خود را مدیریت و بخشی از آن را برای اجرای الگوی کشت قرار دهند و همچنین کشت و صنعت، دانشگاه جیرفت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرکز تحقیقات و…که زمین های کشاورزی زیادی در اختیار دارند به جای اجاره داری ، در زمینه اجرای الگوی کشت مناسب پیشگام شوند.
دکتر احمد احمدپور رییس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت مسئله الگوی کشت اظهار داشت: با توجه به محدود بودن منابع ، تعیین الگوی بهینه کشت در منطقه ضروری می باشد.
وی افزود: برنامهریزی علمی و اصولی در جهت اجرای الگوی بهینه کشت و حفاظت از منابع آب و خاک، ضمن افزایش تولید، موجب ارتقاء سطح درآمد کشاورزان میشود.
دکتر احمدپور با اشاره به ورود برخی آفات و بیماری ها نظیر سرخرطومی حنایی خرما، بیماری جاروک لیموترش ، مگس میوه مدیترانه از سایر استان ها به منطقه ، بر ضرورت استقرار قرارگاه زیستی در جنوب استان کرمان جهت اعمال شرایط قرنطینه و پایش فعال تهدیدات و محدودیت تردد از مناطق آلوده تاکید کرد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر میثم تارم امام جمعه جیرفت با اشاره به وابستگی اشتغال و اقتصاد منطقه به کشاورزی گفت: هر زمان وضعیت اقتصاد کشاورزی منطقه رونق می گیرد ، وضعیت اقتصادی سایر اقشار نیز بهبود می یابد و هر زمان کشاورزی منطقه دچار رکود شده اقتصاد و معیشت سایر اقشار با مشکل مواجه شده است.
امام جمعه جیرفت بر تلاش مضاعف در جهت تامین امنیت غذایی و توسعه پایدار در منطقه و همچنین خودکفایی در تولید محصولات بالاخص محصولات استراتژیک تاکید کرد.
در این مراسم دکتر پیمان نامور معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان گفت : با توجه به تغییرات اقلیمی و محدودیت منابع و ضرورت کاهش اثرات سوء خشکسالی و تضمین امنیت غذایی و پایداری تولید، بایستی الگوی کشت مناسب در اولویت برنامه ها قرار گیرد که اجرای این مهم با برنامه ریزی های مشترک همه زیربخش ها و در نظر گرفتن عوامل اقلیمی، اقتصادی، سیاسی،فرهنگی، اجتماعی و… صورت خواهد گرفت.
وی افزود: الگوی کشت باید بهگونهای تعیین شود تا با انتخاب نوع محصول ضمن افزایش بهرهوری از منابع موجود ، حداکثر درآمد را برای کشاورزان منطقه به همراه داشته باشد.
به گزارش ترنم ما، در این نشست محمدعلی پیراسته رئیس نظام صنفی کشاورزی جنوب استان کرمان و تعدادی از کشاورزان پیشرو ، پیرامون مسائل و مشکلات کشاورزان بالاخص در زمینه گازکشی گلخانه ها،تسهیلات بانکی، اسناد اراضی ، بیمه محصولات، اجرای سامانه های نوین آبیاری، آفات و بیماری های قرنطینه ای و….. به بحث و تبادل نظر پرداختند و از استاندار کرمان خواستار حمایت بیشتر در زمینه تخصیص اعتبارات و تسهیل و رفع موانع و مشکلات بخش کشاورزی جنوب استان کرمان شدند.