هر چند شاید کمی دیر شده باشد، اما بالاخره توجه و تاکید بر اهمیت ترمیم، حفظ و افزایش آرامش هنرمندان به عنوان یک موضوع مهم، در بیان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه ی جشنواره تئاتر استانی در خصوص طرح آسیب شناسی هنر جنوب کرمان ، میتواند نشانه خوبی از به فکر افتادن یک مدیر فرهنگی به این سرمایه ارزشمند در جامعه ما باشد. اما شاید تعبیر بومی و آنچه مد نظر همه ماست از شرایطی که امروز جامعه هنری ما از آن در رنج است، همان تعریف عمومی؛ اعتماد ،همدلی وهمکاری هنرمندان و در نهایت مشارکت مخاطب باشد که از آن در همه اجتماعات به عنوان بخشی از سرمایه یک جمع یاد میشود.
به زعم برخی ازهنرمندان بعد از تاسیس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تا کنون هنرجنوب کرمان با سیاست پیوندی جدی خورد و آن اعتماد ،همدلی و همکاری کمرنگ شده است، البته شاید از طرفی واژه هنر چون با جشنواره ها بیشتر پیوند خورده دیگر مخاطب را جذب نمیکند و یا در بین هنرمندان هم احتمالا چنین چیزی که بیشترهنرسیاسی نمود بیرونی پیدا کند به رسمیت نشناسند.
اما شاید رفتارغیرهنری برخی از افراد در برنامه ریزیها از همان سالها باعث شد این تلقی همراه هنر جنوب کرمان باشد که گویی گروهی بیشتر برای جلب نظر فقط به جشنواره ها و جشن های دم دستی اکتفا می کنند ، و این موضوع تا حدودی جدی به نظرمیرسید و در اذهان این گونه شکل گرفت که هنر جنوب کرمان بیشتر به سمت جشنواره ها و سیاست های دولتی درحرکت است.
گروهی ازدوستان معتقدند این آسیب ریشه اش به سالهای قبل تر یعنی قبل از تاسیس اداره کل بر می گردد و به یک معنی شاید هنر جشنواره ای از دهه ۸۰ در شهرجیرفت شروع به کار کرده است.
فارغ ازتحلیل های دیگر و برآوردهایی که از جریان هنر در منطقه ی ما و دیگر استانها قابل لمس است و آن چه از نتایج این موضوع برمی آید ، تاثیر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل فرض تر است، اساسا با توجه به نظر کارشناسان فرهنگی ، گرایش به هنر و نگاه جشنواره ای که از سوی دولت برگزار می شود یکی ازآسیب های عمده در روند هر هنری خواهد بود چونکه خلاقیت و آزادی ذهنی و فردیت هنرمند را به چالش میگیرد. البته این موضوع یک سر دیگرهم دارد.جایی که نهادهای مسوول، برنامه ای مدون و حمایت قابل دفاعی ندارند، معلوم است که فقط به جشنواره ها اکتفا خواهندکرد وجذب هنرمند را از طرق دیگرغریب می دانند. همچنانکه در طول این سالها کما بیش استعداد هایی به هنر جنوب کرمان معرفی شده اند که بخش مهمی از این استعدادها به دلیل نبود برنامه وچشم انداز بلند مدت وهدفمند درتمامی گونه ها و شاخه های فرهنگی هنری ،به سرعت از هنرکنار گذاشته و یا جذب زرق و برق تولیدات بازاری هنر شده اند. البته باید توجه داشت که دراین میان مسائل مطرح شده همواره مورد مناقشه و محل تامل بوده است. در اینجا قابل ذکر است که؛ آثار هنری قوی و آثار خوبی که تمام قد ومستقل ، نمایانگر حقایق فرهنگی و ارزشهای اجتماعی منطقه باشند البته که حضورشان در جشنواره ها برای معرفی فرهنگ و هنر جنوب کرمان مفید و قابل تقدیر نیز خواهد بود.
به هر حال موضوعی که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان عنوان کرده است می تواند زمینه ساز گفتمان و بهانه خوبی برای نگاهی غیرسیاسی ، فعالانه و آسیب شناسانه به این جریان فرهنگی باشد و رفع علل و حل مبنایی آن را می توان بر پایه تکیه بر اعتماد به هنرمندان به ویژه نسل جوان هنرمند به عنوان یک واقعیت معناداردر هنر جنوب کرمان پایه گذاری کرد.
یاداشتی در ادامه پیشنهاد آسیب شناسی هنر از سوی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان ؛
لزوم حل یک واقعیت معنادار در هنر جنوب کرمان
موضوعی که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان عنوان کرده است می تواند زمینه ساز گفتمان و بهانه خوبی برای نگاهی غیرسیاسی ، فعالانه و آسیب شناسانه به این جریان فرهنگی باشد
لینک کوتاه : https://taranomma.ir/?p=10045
- نویسنده : یوسف فرخی
- ارسال توسط : پایگاه خبری ترنم ما
- 531 بازدید
- بدون دیدگاه