انسان به عنوان اشرف مخلوقات و موجود برتر، از ابتدای خلقت دارای یک زندگی اجتماعی و شبکهای از ارتباطات و تعاملات با سایر همنوعان خویش بوده است.
طی سدهها و هزارههای گذشته، شیوه زندگی آدمی از غارنشینی، روستانشینی، شهرنشینی، مدنیت و… به دنیای مترقی امروز رسیده و بـا گذراندن این دورانها، همه ادوار تاریخی را پشت سر گذاشته است.
شـایـان ذکـر اسـت انـسان مـوجودی تـرقیخـواه، کمـالطلـب و آیـنـدهنـگر اســت و هــرگـز نـمـیتـوان او را به واپـسگـرایی و عـقبگـرد واداشت؛ پس نتیجه میگیریم انسان امروز که در عصر انفجار اطلاعات زندگی میکند با انسان گذشته و حتی بیست سال قبل، متفاوت بوده و شیوه زندگی خود را بر پایه علوم روز و ارتباطات آسان و سریع، بنا نهاده و خلل در این مسیر برای آنها غیرقابل پذیرش و غیر ممکن است.
بهعنوان مثال کسی که از روستا به شهر مهاجرت کرده دیگر امکان اینکه در طبقه هفتم یک آپارتمان با تنور برای خویش نان بپزد، وجود ندارد. لذا به یکباره و بر اساس یک تصمیم خلقالساعه، محدود کردن اینترنت و مسدود کردن برخی پلتفرمها، خصوصاً واتساپ که به عنوان مرجع اطلاعرسانی و ارتباط بیش از نود درصد مردم خصوصاً طبقه متوسط نقش ایفا مینمود، کاری غیرکارشناسی و غیرمنطقی است که تمامی زندگی افراد را تحتشعاع قرار داده و به حجم نارضایتیها از حکومت افزوده است.
آری ارتباط تصویری والدین با فرزندانشان در ایران و سایر نقاط جهان، ایجاد گروههای اطلاعرسانی کوچک و بزرگ از: خانوادگی، ساکنان برجها، محلات، روستاییان، کشاورزان، اصناف، اقشار، خیریهها و…، ارسال تصاویر اسناد تجاری، شخصی، اداری و دهها خدمت دیگری که مردم بهوسیله واتساپ دریافت مینمودند.
امروزه غیرممکن شده و این مسئله به شدت مردم را عصبی کرده، که میطلبد در اسرع وقت، تصمیمی خردمندانه از سوی حاکمیت اتخاذ شود، زیرا جامعه هدف فیلترینگ بهوسیله دهها نوع وی پی ان، این محدودیتها را دور میزنند و تنها دود این وضعیت به چشم مردم عادی خواهد رفت.