تاریخ : پنج شنبه, ۸ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 28 November , 2024
1

چرا در جیرفت از چراغ قرمز عبور می‌کنند؟

  • کد خبر : 9349
  • ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - ۵:۳۳
چرا در جیرفت از چراغ قرمز عبور می‌کنند؟
جیرفت مردمانی به مراتب بافرهنگ و اصیل دارد و اگر یک رفتار ناشایست اجتماعی در آن رخ دهد منتسب به تعداد بسیار اندکی شهروند متخلف می‌باشد

🔹️مقدمه

چندی پیش در وبسایت خبری ایرنا و صفحات اجتماعی محلی، ویدیویی منتشر شد با موضوع ” در جیرفت به راحتی از چراغ قرمز عبور می‌کنند.” نگارنده به عنوان یک شهروند جیرفتی که به آن افتخار می‌کنم، در این یادداشت به این موضوع پاسخ داده‌ام که این رفتار به هیچ وجه عمومیت ندارد و به فرض اگر هست، چرا اینطور شده است!!!

🔹پیشینه چراغ قرمز

اولین بار پیش از اختراع اتومبیل در ۱۸۶۸ در لندن چراغ قرمز برای عبور چهارپایان، کالسکه‌ها و واگن‌ها توسط مهندس j p knight نصب شد و در دوم ژانویه ۱۹۱۹ در دیترویت بود که بعد از اختراع اتومبیل، چراغ‌ راهنمایی توسط یک مامور پلیس نصب شد. در ایران در سال‌های دهه ۳۰ شمسی بود که تقاطع‌های شهر تهران به چراغ مجهز شد و در ۱۳۷۱ بود که این مسئولیت به شهرداری‌ها واگذار شد.

🔹مورد جیرفت

باید بدانیم در دنیای مدرن، نه در جیرفت که در پیشرفته‌ترین شهرهای جهان، این دولت‌ها و نهادهای فرهنگ‌ساز هستند که فرهنگ مردم را سوق می‌دهند و به همین دلیل هم هست که اکثر کشورها وزارت فرهنگ دارند. به این ترتیب هرگاه یک ناهنجاری از سوی شهروندان رخ می‌دهد ابتدا باید در سیاست‌های نهادهای موثر بر فرهنگ دلیل را جستجو کرد. در مورد عبور از چراغ قرمز که البته در همه جای جهان رخ می‌دهد و مختص جیرفت نیست باید به ابزارهای بازدارنده و سیاست‌های ترافیکی شهری نگاه کرد. به طور مشخص در جیرفت آنچه که عیان است، ثابت‌بودن چراغ‌ها در هنگام ظهر و گاهاً شب در کمترین تردد روزانه هست. طبیعی است وقتی راننده تقاطع را خلوت می‌بیند وسوسه می‌شود که با احتیاط از تقاطع عبور کند و این در درازمدت او را به سمتی سوق می‌دهد که ممکن است در اوج ترافیک هم چنین رفتاری را انجام دهد. در صورتی که در زمان‌های کاهش محسوس ترافیک، چراغ‌ها باید روی حالت چشمک‌زن باشد. همچنین نبود خطکشی در تقاطع‌ها و به جای آن سرعت‌گیرهای نابجا، این ناهنجاری را تشدید می‌کند.

🔹نتیجه‌گیری

نمی‌شود کتمان کرد در همه‌ جای ایران و دنیا متخلفانی هستند که از چراغ قرمز عبور می‌کنند، اما نمی‌شود آن را منحصراً به یک شهر نسبت داد، که البته توضیح داده شد سیاست‌گذاری‌ها و ابزارهای ترافیکی چگونه بر این رفتار موثر هستند. جیرفت مردمانی به مراتب بافرهنگ و اصیل دارد و اگر یک رفتار ناشایست اجتماعی در آن رخ دهد منتسب به تعداد بسیار اندکی شهروند متخلف می‌باشد که در همه‌ی شهرها و کشورها چنین متخلفینی وجود دارند و بدیهی‌ست باید با آنها با قانون برخورد کرد.

لینک کوتاه : https://taranomma.ir/?p=9349

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


برچسب ها
آب و هوای استان کرمان آمار کرونا در استان کرمان اخبار استان کرمان اخبار حوادث استان کرمان اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان استاندار کرمان استانداری کرمان استخدام در نیروی انتظامی اقتصاد امام جمعه جیرفت انتخابات ریاست جمهوری انتخابات شورای شهر استان کرمان انتقال آب هلیل رود به شهر کرمان ایران جنوب استان کرمان حجت الاسلام میثم تارم امام جمعه جیرفت خطبه های نماز جمعه جیرفت دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان دادگستری استان کرمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت دانشگاه علوم پزشکی کرمان سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان ستاد مقابله با کرونای استان کرمان سردار معروفی فرمانده سپاه  ثارالله شهباز حسن پور نماینده سیرجان و بردسیر شهردار جیرفت شهرداری جیرفت شهرستان عنبرآباد شورای اسلامی شهر جیرفت علی زینی وند فرماندار جیرفت فرمانداری جیرفت فرمانداری عنبرآباد فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان مدارس استان کرمان هادی ربانی هادی ربانی شهردار جیرفت هواشناسی استان کرمان پیش بینی هواشناسی استان کرمان کرونادر استان کرمان کرونا در جیرفت کرونا در کرمان کرونای انگلیسی یزدان افشاری پور