غلامرضا عارف سال ۵۸ در شهداد کرمان به دنیا آمد اگر چه تحصیلات حوزوی داره ولی بر خلاف جریان معمول روحانیون که کار فرهنگی رو اولویت میدونن معتقده تا اقتصاد حلال توی جامعه وجود نداشته باشه نمیشه به کار فرهنگی امیدی داشت .
روستاهای شهداد به خاطر نبود آب کشاورزی ، تقریبا خالی میشن و جوون های روستا می رفتن به شهر و روی می آوردن به مشاغل کاذب
قنات خشک شده بودند و زدن چاه های عمیق هم جز هزینه اضافی و نابود کردن منابع فایده ای نداشت . این شد که حاج آقا تصمیم گرفت برگرده به سنت پیشینیان یعنی آبیاری مزارع با استفاده از قنات .پس دست به کار شد و طرح احیای قنات رو اجرایی کرد.طبیعیه مثل هر کار نویی ، موافق و مخالف داره .؛مردم خیلی باور به سبز شدن زمین هاشون نداشتند و مسئولین هم براشون دشوار بود بتونن طرح حاج آقا اعتماد کنند.
خیلی وقت ها خیلی جاها شنیدیم ایران دارای کهن ترین تمدن هاست. این مسئله در مورد قنات صادقانه و براساس یافته های باستان شناسی ، بخش شهداد جزو کهن ترین تمدن کاریزی در سطح جهان داره ولی خیلی خیلی جاها از خودمون می پرسیم نمود این تمدن کهن توی زندگی دنیای مدرن کجاست؟
چند سالی هست که حاج آقا عارف در منطقه شهداد که روستاهاش به خاطر بی آبی خالی از سکنه شده بودن، نشون داده هنوز هم می تونیم با تکیه بر علم بومی برای آبادانی کشورمون قدم برداریم . حاج آقا عارف موفق شد با بودجه ای اندک این رشته قنات رو که حتی به اندازه نیاز یک پرنده آب نداشت احیا کنه و ثانیه ای حدود ۳۰ لیتر آب از دل خاک بیرون بکشد.
غلامرضا عارف گفت ما یعنی همکاری با بسیج سازندگی ، حوزه مقاومت بسیج سپاه ، قرارگاه پیشرفت و آبادانی و امام جمعه شهداد و مردم پای کار موفق شدیم نیروهای پراکنده حدود ۳۰ روستا رو به هم وصل کنیم مرتب جلسه میگذاریم و هر کدام از مشکلات روستاشون میگن و تجربیاتشون رو به هم منتقل میکنن . حتی اگر روستایی مصالح کم داشته باشه از هم کمک میگیرن . الان بیست الی سی تیم داریم که قراره در قنوات کار کنن ولی هنوز به آنچه می خواستیم نرسیدیم . پنج سال پیس هر روستایی می رفتی ده تا خانه خالی از سکنه میدیدی بعضی روستاها ۶۰ الی ۷۰ درصدشان متروکه شده بود ولی در همین روستاها نتنها خاته خالی نداریم بلکه تعدادی اومدن در زمین خالی سرپناهی درست کردن تا بتونن توی روستا زندگی کنن.
الان با مشکل مسکن روبرو هستیم و این نکته فراموش نشود این طور نیست که فقط عارف کار میکنه احیای روستا تبدیل شده به یفکر و دغدغه عمومی برای همه دروهمی داشتیم برای شکل گرفتن یه کار عام المنفعه، همکلاسی های قدیمی شروع کردیم به فراهم کردن امکانات مختلف ورزشی برای بچه های بخش شهداد هدفشونم این بود که بتونن جوونا رو از رفتن به راه های متداولی به خاطر مقتضیات جغرافیایی منطقه فراوان بود منصرف کنند .
اما از یه جایی به بعد دیدن فقط باورزش نمیشه بچهها رو نگه داشت باید فکری به حالشون کرد غلامرضا عارف هم از آن شخصیت های خسته نشو و پیگیر هست و در فکر درآمد پایدار برای جوانان هست .
عارف پیگیر محلی برای حمایت بود که قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه ثارالله اولین محلی بود که قرار بود کار مطالعاتی قنوات انجام بدهد با کمک حاج آقا و با کمترین هزینه طرح تحقیقاتی احیای قنات رو انجام داد و از صرفهجویی اطرح توانست یک استخر ذخیره آب کشاورزی برای روستای ده خان از دهستان تکاب احداث بکند .
همه متنق القول هستند که احیای قنات ها مقدمه هدف مهمتری در روستاها است و اون احیای کشاورزی و به نوعی احیای زندگی در روستاهایی که اگر رسیدگی نشوند بزودی خالی از سکنه خواهند شد . همگی معتقدند مهم ترین رمز موفقیت آقای عارف هم همراه شدن با مردم هست . ظاهراً و قطعاً نمیشه بدون مردم کاری رو به نتیجه رساند