شرکت گهرزمین در سال ۹۷ طی قراردادی و با مجوز میراث فرهنگی اقدام به ساخت مجموعه گردشگری در جنب تپه باستانی کنارصندل کرد. این شرکت با انتخاب نماینده ای بر کار ساخت این پروژه نظارت داشت. مصالح این سازه از جنس برگدرخت خرما و کاملا با اقلیم منطقه سازگاری دارد و کارهای ساخت آن به سرعت در حال انجام بود که مدیرعامل شرکت گهرزمین تغییر کرد و پوریانی جای خود را به فلاح داد.
مدیرعامل جدید در آغاز فعالیت خود با ساخت پروژه کتارصندل مخالفت کرد و کار تعطیل شد این درحالی بود که فقط چند ماه از ساخت پروژه می گذَشت.
متاسفانه با گذشت ۵ سال از تعطیلی این پروژه، تخریب سازه نیمه تمام آن روز به روز بیشتر می شود و کسی پاسخگو نمی باشد.
دادستان جیرفت برای دفاع از حقوق مردم و جلوگیری از هدررفت بیت المال بعنوان مدعی العموم به این پروژه ناتمام ورود کند و علت عدم تعهد شرکت گهرزمین در قبال این پروژه و معطل ماندن چندین ساله آن را خواستار شود.
گفتنی است قرار بود این مجموعه گردشگری به اشتغال و اقتصاد روستا کمک کند. به این بهانه مروری داشته باشیم بر صحبت های نصیر اسکندری رئیس وقت پایگاه باستانشناسی جیرفت در خصوص این مجموعه گردشگری:
نصیر اسکندری روز یکشنبه پانزدهم تیرماه در اینباره توضیح داد: «کنارصندل از سال ۸۶ تاکنون یعنی نزدیک به ۱۳ سال است که به حال خود رها شده و از آن چیزی جزء تخریبِ حاصل از باد و باران بر آثار معماری که نتیجه کاوشهای پروفسور مجیدزاده بود، بر جای نمانده است».
وی از اعلام آمادگی بخش خصوصی برای احداث مجموعه کپری برای رفاه حال گردشگران و بازدیدکنندگان محوطه باستانی کنارصندل خبر داد و افزود: «چندی قبل سرمایهگذاری با سابقهی احداث هتل کپری منوجان برای راهاندازی مجموعهای مشابه آن اعلام آمادگی کرده که بعد از پیگیریهای صورت گرفته و رایزنی با کارشناسان وزارت میراثفرهنگی، و انعقاد تفاهمنامه عملیات ساختوساز را با هدف کمک در حوزه میراث آغاز کرده است».
مدیر پایگاه باستانشناسی جیرفت راهاندازی بازارچه محلی و صنایعدستی و موزه محلی در مجموعه گردشگری را از دیگر طرحهایی عنوان کرد که در دستور کار هستند و ادامه داد: «مجموعه گردشگری کپری به سبک بومی در روستای کنار صندل احداث میشود و ساخت این مجموعه گردشگری در راستای حفظ محوطه و آبادانی روستا خواهد بود». اسکندری با این توضیح که در این مجموعه برای گردشگران و بازدیدکنندگان امکاناتی در نظر گرفته میشود که علاوه بر محوطه کنار صندل جاذبهی دیگری هم برای جذب گردشگر وجود داشته باشد، اظهار کرد: «با ایجاد بازارچه محلی در این مجموعه گردشگری که قرار است در اختیار روستاییان منطقه قرار گیرد که تولیدات صنایعدستی خود را عرضه کنند». وی اضافه کرد: «راهاندازی مجموعه گردشگری بدون شک به اقتصاد منطقه کمک خواهد کرد».