یکی از عریض و طویل ترین ها در بین وزارتخانه ها و ادارات کل و ادارات شهرستانی؛ میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است که از سه حوزه و یا بال تشکیل شده؛ میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سه حوزه ای که هر کدام ظرفیت و پتانسیلی فراوان دارد برای هویت بخشیدن به کشور و البته رونق اقتصادی، آنچنان که صنعت توریسم اگر درآمدزایی مناسب داشته باشد با درآمد صنعت نفت برابری دارد.
این سه باید به یک اندازه مورد توجه قرار گیرند زیرا رونق هر کدام در گرو رونق دیگری است. وقتی از کار و هنر هنرمندان صنایع دستی در نقاط گردشگری استفاده شود، وقتی در کنار محوطه های تاریخی از ظرفیت دو بال دیگر یعنی همگردشگری و هم صنایع دستی استفاده شود میتوان انتظار پیشرفت در این حوزه عریض و طویل را داشت.
در شهرستان جیرفت با حدود ۱۵۰ بیمه شده صنایع دستی انتظار میرود توجه بیشتری به این حوزه بالاخص در اداره میراث فرهنگی جیرفت شود. هنرمندان فعالی هستند که به دلیل این کم توجه ای معمولا ناگزیر در شغلی دیگر مشغول شده اند و به مرور وقت برای هنر خود نمیتوانتد بگذارند. هنرمندانی که به دلیل عدم حمایت از عهده اجاره کارگاه خود بر نمی آیند و آنرا به کنج خانه خود میبرند و کجدار مریز به کار خود ادامه میدهند و یا کلا با هنر خود خداحافظی میکنند.
هفته صنایع دستی از ۲۰ خرداد ماه شروع شد و تا امروز ادامه داشت، متاسفانه اداره میراث فرهنگی جیرفت حتی یکپیام تبریک برای هنرمندان ارسال نکرد که به گفته برخی از آنها، با همین اندک هم خوشحال میشدند. میراث فرهنگی میتوانست به افتخار این هنرمندان و هنرشان اقدام به برگزاری یک نمایشگاه دو روزه در همین سالن یادمان ولایت جیرفت کند با حضور امامجمعه محترم، مسئولان شهر و نماینده محترم؛ این گردهمایی در جمع هنرمندان صنایع دستی در هفته ای که به نام آنها بود میتوانست باعث شود صدای آنها را کسی بشنود، درخواستشان شنیده شود، هنرشان بیشتر شناسانده و معرفی شود، برای آنها که هنرشان هویت شهرمان است، برای آنها که هنر دیارمان را حفظ کرده اند و پاس داشته اند این کمترین کاری بود که میشد انجام داد، اما متاسفانه چنین نشد .
البته هنرمندان فعال صنایع دستی میتوانند با تشکیل انجمن خیلی از امورات خود را انجام دهند از جمله برگزاری نمایشگاه و …