تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
2
به‌مناسبت پنجم ژوئن روز جهانی محیط زیست؛

کرمان و ده‌ها چالش اساسی زیست محیطی

  • کد خبر : 3871
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۴:۰۸
کرمان و ده‌ها چالش اساسی زیست محیطی
استان کرمان که یازده درصد از خاک کشور را در بر گرفته، در کنار همۀ پتانسیل‌های طبیعی و خدادادی، ویترینی از برترین چالش‌های محیط زیستی کشور است.

استان کرمان که یازده درصد از خاک کشور را در بر گرفته، در کنار همۀ پتانسیل‌های طبیعی و خدادادی، ویترینی از برترین چالش‌های محیط زیستی کشور است.
بحران آب، فرونشست زمین، وجود ۲۹ کانون گرد و غبارخیز، توسعۀ افسارگسیختۀ معادن در مناطق حساس زیستی، نبود برنامه و نظارت کافی در استفاده از سموم و کودهای شیمیایی در کنار عدم هماهنگی ادوار گذشته در صدور مجوزها بین دستگاه‌های اجرایی، سبب گردیده این جغرافیای پهناور به دردهای جدی در مسائل زیست محیطی مبتلا شود.
براساس اصل پنجاهم قانون اساسی؛ حفاظت از محیط زیست وظیفۀ عمومی است، اما عدم توجه عموم به‌ویژه سرمایه‌گذاران حوزۀ اقتصاد، می‌تواند استان ما را که یکی از مهمترین قطب‌های معدنی و کشاورزی کشور است به جهنمی برای محیط زیست کشور، تبدیل کند.
برای جلوگیری از این فاجعه می‌توان راهکارهای عملی را در دستور کار قرار داد که به چند مورد مهم آن اشاره خواهیم کرد:
الف- استفاده از روش‌های نوین کشاورزی و داشتن برنامه‌های مدون برای جلوگیری از کشت‌های آب بر مثل هندوانه که ضمن غیر اقتصادی بودن برای کشاورزان در ضربه‌زدن به آب‌های زیرزمینی نیز نقش مؤثری دارند.
ب- اجرای سندهای بالادستی از جمله: آمایش سرزمینی برای استقرار کاربری‌ها در مکان صحیح و درست و سند سازگاری با کم‌آبی که مسدود سازی چاه‌های غیر مجاز، باید در اولویت اجرا قرار گیرد.
ج- ایجاد تعادل در استفاده از سموم و کودهای شیمیایی در حوزۀ کشاورزی با آموزش صحیح کشاورزان به عنوان یکی از مهمترین مؤلفه‌های تأثیر‌گذار بر محیط زیست و سلامت شهروندان
د- جلوگیری از تشکیل کانون‌های گرد و غبار جدید با مدیریت باطله‌های معدنی، احیاء جازموریان و منع انتقال آب درون استانی
ذ- توجه به معیشت‌های پایدار و جلوگیری از تخریب محیط زیست
ر- فرهنگ‌سازی در جامعۀ شکارچیان برای حفاظت مشارکتی از گونه‌های جانوری در کنار افزایش تجهیزات در زیستگاه‌های گونه‌های در معرض خطر انقراض به ویژه: یوزپلنگ، خرس سیاهِ آسیایی و…
شایان ذکر است باید به این مهم نیز اشاره داشت که استفادۀ بهینه از منابع موجود در جامعۀ شهری و تغییر الگوی مصرف، می‌تواند در طولانی مدت اثرات مثبت زیست محیطی در پی داشته باشد. همچنین باید به این نکته توجه کنیم محیط زیست ارث پدران ما نیست؛ بلکه امانت نسل آینده در دستان ماست، لذا باید برای آیندۀ کودکانمان، این سرزمین را به‌ درستی حفظ و حراست کنیم.

لینک کوتاه : https://taranomma.ir/?p=3871

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


برچسب ها
آب و هوای استان کرمان آمار کرونا در استان کرمان اخبار استان کرمان اخبار حوادث استان کرمان اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان استاندار کرمان استانداری کرمان استخدام در نیروی انتظامی اقتصاد امام جمعه جیرفت انتخابات ریاست جمهوری انتخابات شورای شهر استان کرمان انتقال آب هلیل رود به شهر کرمان ایران جنوب استان کرمان حجت الاسلام میثم تارم امام جمعه جیرفت خطبه های نماز جمعه جیرفت دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان دادگستری استان کرمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت دانشگاه علوم پزشکی کرمان سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان ستاد مقابله با کرونای استان کرمان سردار معروفی فرمانده سپاه  ثارالله شهباز حسن پور نماینده سیرجان و بردسیر شهردار جیرفت شهرداری جیرفت شهرستان عنبرآباد شورای اسلامی شهر جیرفت علی زینی وند فرماندار جیرفت فرمانداری جیرفت فرمانداری عنبرآباد فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان مدارس استان کرمان هادی ربانی هادی ربانی شهردار جیرفت هواشناسی استان کرمان پیش بینی هواشناسی استان کرمان کرونادر استان کرمان کرونا در جیرفت کرونا در کرمان کرونای انگلیسی یزدان افشاری پور