تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ Sunday, 24 November , 2024
3
مدیرکل منایع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان:

وضعیت آبی استان کرمان ، بحرانی تر از خوزستان است

  • کد خبر : 1858
  • ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۷
وضعیت آبی استان کرمان ، بحرانی تر از خوزستان است
مدیرکل منایع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با بیان وضعیت آبی استان کرمان گفت : مناطقی که میانگین بارندگی سالانه آنها کمتر از ۱۵۰ میلیمتر باشد، مناطق خشک محسوب می شوند بنابراین استان کرمان یکی از خطه های خشک کشور است.

مدیرکل منایع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با بیان وضعیت آبی استان کرمان گفت : مناطقی که میانگین بارندگی سالانه آنها کمتر از ۱۵۰ میلیمتر باشد، مناطق خشک محسوب می شوند بنابراین استان کرمان یکی از خطه های خشک کشور است.

مهدی رجبی زاده ، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با اعلام وضعیت بحرانی آب در کشور خاطر نشان کرد : وقتی که در ایران حدود ۹۰ میلیارد مترمکعب از ۱۱۰ میلیارد مترمکعب آب را مصرف کرده ایم بنابراین ما وارد مرز ورشکستگی آبی شده ایم و این مسئله ای نیست که بتوان آن را پنهان کنیم.

وی پدیده خشکسالی در مناطق خشک را بی معنی دانست و گفت: در مناطق خشک، کم بارشی و ترسالی معنا دارد و ممکن است در برخی سال ها در این مناطق کم بارشی داشته باشیم و برعکس. وقتی دوره های خشکسالی مطرح می شود به این معنی است که در یک سالی آغاز و روزی این خشکسالی تمام می شود.

مدیرکل منایع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان تاکید کرد: ما در مناطقی مانند استان کرمان در حقیقت در یک بستر خشک زندگی می کنیم که بخش عمده آن تحت تاثیر جغرافیاست زیرا این مکان به طور طبیعی یک منطقه کم بارش و کویری است به طوری که در این خطه به صورت طبیعی ۷.۷ میلیون هکتار بیابان وجود دارد.

مهدی رجبی زاده اقلیم استان را در حوزه بیابانی بیان و افزود: باتوجه به اینکه ۲۵ درصد بیابان های کشور در استان کرمان وجود دارد لذا تاثیرات منفی بیابان در کرمان از سایر استان های که بیابان کمتری دارند، بیشتر است.

رجبی زاده از مرز مشترک حدود ۵۰۰ کیلومتری استان کرمان با کویر لوت سخن به میان آورد و عنوان کرد: محدوده کویر حدود ۴ میلیون هکتار وسعت دارد لذا این شرایط نیز بر وضعیت آب و هوایی استان کرمان موثر است.

وی افزود: استان های همجوار کرمان نیز استان های خشک  کم بارشی هستند و حتی در برخی از آنها بارندگی شان از ما کمتر است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان یکی از کانون های ریزگردها را هامون جازموریان اعلام کرد و ادامه داد: در گذشته فقط مناطق شرقی استان کرمان تحت تاثیر بادهای ۱۲۰ روزه سیستان قرار می گرفت اما اکنون با خشک شدن جازموریان شاهدیم که حتی شهر کرمان نیز از آن بی نصیب نیست.

وی با بیان این مطلب که کانون های گرد و خاک استان کرمان نیز روی استان های همجوار تاثیر می گذارد، مطرح کرد: ریزگردها مرز سیاسی نمی شناسند.

رجبی زاده بیابان زایی را یکی از چاش های اصلی بشر در هزاره سوم ذکر کرد و به ایسنا گفت: به دلیل تخریب محیط  زیست که در کل دنیا رخ داده لذا امروزه کم بارشی و تغییر اقلیم یکی از مباحث مهم در کل دنیاست و شاهد تغییر اقلیم در برخی مناطق جهان هستیم به طوری که در برخی از مناطق باران های سیل آسا و در بعضی خطه ها کم بارشی داریم و ایران نیز تحت تاثیر این تغییر اقلیم قرار گرفته است.

وی ادامه داد: تغییر اقلیم سیکل بارشی را به هم زده و این امر سبب افزایش بارندگی در برخی از ایام بعضی سال ها شده که باعث وقوع سیل می شود و این موضوع در نگاه اول یک تهدید محسوب می شود.

کرمان سومین استان سیل خیز کشور

این مقام مسئول، کرمان را سومین استان سیل خیز کشور دانست و بیان کرد: فقر پوشش گیاهی دلیل اصلی وقوع سیل در این خطه است بنابراین در مناطق کم بارش حفظ پوشش گیاهی به هر قیمتی مهمترین اصل است و باید اقداماتی برای حفظ رطوبت پوشش گیاهی انجام شود.

وی با انتقاد شدید از بهره برداری بی رویه از آب های زیرزمینی که باعث تشدید بیابان زایی شده، در ادامه گفت: وقتی برداشت آب از سفره های زیرزمینی افزایش یابد سبب کاهش سطح ایستابی و در نتیجه خشک شدن پوشش گیاهی می شود و متاسفانه در استان کرمان با این رویداد مواجه هستیم.

ایران در وضعیت فوق بحرانی

رجبی زاده تاکید کرد: متاسفانه در کشور حدود ۱۱۰ میلیارد مترمکعب آب های تجدیدپذیر داشتیم که تاکنون حدود ۹۰ میلیارد مترمکعب(حدود ۸۰ درصد) آن را مصرف کرده ایم. باید مدنظر داشت که طبق استانداردهای جهانی نباید بیش از ۴۰ درصد منابع آب های زیرزمینی استفاده کنیم و اگر بیش از این برداشت صورت گرفته باشد آن منطقه در بحران شدید قرار می گیرد.

لینک کوتاه : https://taranomma.ir/?p=1858

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


برچسب ها
آب و هوای استان کرمان آمار کرونا در استان کرمان اخبار استان کرمان اخبار حوادث استان کرمان اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان استاندار کرمان استانداری کرمان استخدام در نیروی انتظامی اقتصاد امام جمعه جیرفت انتخابات ریاست جمهوری انتخابات شورای شهر استان کرمان انتقال آب هلیل رود به شهر کرمان ایران جنوب استان کرمان حجت الاسلام میثم تارم امام جمعه جیرفت خطبه های نماز جمعه جیرفت دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان دادگستری استان کرمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت دانشگاه علوم پزشکی کرمان سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان ستاد مقابله با کرونای استان کرمان سردار معروفی فرمانده سپاه  ثارالله شهباز حسن پور نماینده سیرجان و بردسیر شهردار جیرفت شهرداری جیرفت شهرستان عنبرآباد شورای اسلامی شهر جیرفت علی زینی وند فرماندار جیرفت فرمانداری جیرفت فرمانداری عنبرآباد فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان مدارس استان کرمان هادی ربانی هادی ربانی شهردار جیرفت هواشناسی استان کرمان پیش بینی هواشناسی استان کرمان کرونادر استان کرمان کرونا در جیرفت کرونا در کرمان کرونای انگلیسی یزدان افشاری پور