حسین صافی زاده، معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: علائم کرونای هندی میتواند بسیار گول زننده باشد و مانند تقلید یک سرماخوردگی ساده است. و مردم باید هر گونه علامت را جدی بگیرند.
حسین صافی زاده در گفتگو خبرنگاران گفت: همه واکسنهای کرونا تا حد زیادی از ابتلای افراد به موارد شدید بیماری جلوگیری میکنند و مرگ و میر را کاهش میدهند .
وی در ادامه با رعایت همگانی برای کنترل کرونا گفت:واکسنها نمیتوانند به صورت ۱۰۰ درصد از ابتلاء به کرونا جلوگیری کنند.
صافی زاده با بیان علائم کرونای هندی خاطر نشان کرد : خصوصیات مشترکی بین ویروسها وجود دارد؛ معمولاً هر بیماری ویروسی دارای یک دوره کمون است. علائم ویروس دلتا میتواند بسیار گول زننده باشد و مانند تقلید یک سرماخوردگی ساده است و علائمی نظیر آبریزش بینی، تب، بدن درد مختصر را بروز میدهد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: این ویروس علائم بالینی نظیر تب، سرفه و… ایجاد میکند و از طرف دیگر با تحریک سیستمهای داخلی بدن اثرات نامطلوبی روی ریه میگذارد که میتواند حالت التهابی آن مطرح شود.
وی با بیان مراجعه زودهنگام برای تشخیص خاطر نشان کرد :اگر افراد به موقع به مراکز درمانی مراجعه نکنند یا با تأخیر مراجعه کنند ممکن است درصدی از ریه آنها گرفتار شده باشد و آسیبهایی به این عضو بدن وارد شده باشد.
صافی زاده با بیان وجود علائم گوارشی در کرونای هندی گفت : و با توجه به شرایط کنونی جامعه باید اینگونه فکر کنیم که هر گونه علائم گوارشی یا حالتهای سرماخوردگی میتواند ناشی ویروس کرونا باشد حتماً مردم علائم را جدی بگیرند و پی گیری کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: سرایت پذیری و جهش انتقالی ویروس کرونای هندی بالاست و در نتیجه افراد بیشتری مبتلا خواهند شد و عدهای از آنها در بیمارستان بستری میشوند که منجر به افزایش افزایش مرگ و میر میشود.
صافی زاده با توصیه شدید به رعایت پروتکل های بهداشتی و پرهیز از دورهمی ها گفت: افراد در تمامی شرایط سعی کنند از ماسک استفاده کنند؛ البته ماسک باید به نحو صحیح استفاده شود و آن را زیر چانه قرار ندهند و دقت کنند ماسک پوشش خوبی را روی دهان و بینی ایجاد کند.
خدا ازشون نگذرد چرا واکسن نمی زنند
خسته شدیم کی تموم میشه