مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت : معیشت عمده مردم فاریاب از طریق کشاورزی و دامداری تامین می شود و اجرای پروژه های آبخیزداری کمک شایانی به تغذیه سفره آب های زیر زمینی کرده و موجب رونق کشاورزی و دامداری شده است.
«حمزه احمدی» در حاشیه بازدید از حوزه آبخیز شهرستان فاریاب، گفت: حوزه آبخیز شهری فاریاب سال ۹۷ مطالعات آن انجام شده و عملیات اجرایی پروژه های آبخیزداری و احیایی آن نیز در این سال در دستور قرار گرفت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان افزود: در شهرستان فاریاب مجموعه ای از اقدامات آبخیزداری اجرا شده است و از سال ۹۷ تا سال ۹۹ پیشنهاد احداث ۵ سازه خاکی در ۸۰ هزار هکتار برای کنترل سیلاب داده شد که در این مدت ۴ سازه با اعتبار ۱۱ میلیارد تومان ساخته شده است.
وی بیان کرد: در پائین دست این حوزه در زمینی به مساحت ۵۰ هکتار عملیات نهال کاری انجام شده است و خوشبختانه با این اقدام شاهد سرسبزی و احیای عرصه منابع طبیعی هستیم.
احمدی ابراز کرد: در مجاور اجرای پروژه های آبخیزداری در ۵۰۰ هکتار عملیات هلالی آبگیر توام با بذرکاری انجام شده که به ذخیره روان آبها و نفوذ آب کمک کرده و همچنین بذور سبز شده اند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان ادامه داد: در گذشته شهر فاریاب با بارندگی ها همواره با تهدید وقوع سیلاب مواجه بود که این تهدید کمتر شد. وی اظهار کرد: در بالا دست این حوزه نیز اقدامات آبخیزداری در حال اجرا است و امیدواریم با اقدامات و تکمیل پروژه های آبخوانداری و آبخیزداری تقریبا شهر فاریاب و روستاهای مجاور را از خطر سیلاب نجات دهیم.
احمدی اضافه کرد: معیشت عمده مردم فاریاب از طریق کشاورزی و دامداری تامین می شود و اجرای پروژه های آبخیزداری کمک شایانی به تغذیه سفره آب های زیر زمینی کرده و موجب رونق کشاورزی و دامداری شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان خاطرنشان کرد: امسال کل اعتبارات استانی ما در حوزه آبخیزداری در سطح هفت شهرستان ۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان است که به شهرستان فاریاب قریب ۱۱ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته که این میزان اعتبار با ۳ سال قبل برابری می کند.
وی یادآور شد: پروژه های آبخیزداری خطر بروز سیلاب ها را به حداقل رسانده و خسارات ناشی از آنها را با کاهش پتانسیل سیل خیزی در حوزه شهرستان به دنبال داشته است. احمدی خاطرنشان کرد: پیشگیری و کاهش اثرات خشکسالی با جلوگیری از هدر رفتن روان آب های سطحی، تغذیه سفره های آبهای زیر زمینی، افزایش سطح آبهای زیر زمینی، آب دهی قنوات و چشمه ها از مزایای پروژه های آبخیزداری است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان در خاتمه جلوگیری از فرسایش خاک حاصلخیز، کشاورزی، حوضه های آبخیز، تثبیت فعالیت های اقتصادی، اجتماعی و کشاورزی، ایجاد اشتغال، استمرار بخشیدن به اشتغال و جلوگیری از مهاجرت و عواقب سوء آن را از سایر اهداف اجرای پروژه های آبخیزداری برشمرد.