تاریخ : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 21 November , 2024
4

نقدی به عملکرد و باید نبایدهای انتخابات شورای اسلامی شهر جیرفت

  • کد خبر : 958
  • ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۶:۴۷
نقدی به عملکرد و باید نبایدهای انتخابات شورای اسلامی شهر جیرفت
این روزها می­بینیم که کاندیدهای محترم شورای شهر(با سابقه چندین دوره عضویت در شورای شهر) از معضلات شهر جیرفت که افراد عادی نیز به آن واقف اند، حرف می­زنند. اما دریغ از یک طرح و برنامه منسجم وقابل اجرا در جهت رفع این معضلات.

با توجه به ساختار مدیریت شهری در کشور ما و تعداد مدیریت‌ها در سطح شهرها، می‌توان گفت که شوراها و شهرداری‌ها تنها بخشی از این ساختار پراکنده را در اختیار دارند. و در این میان شوراها به عنوان نهادی که مشروعیت و مقبولیت خود را از مردم می‌گیرند، می‌توانند نقش مهمی در ایجاد هماهنگی و یکپارچگی مدیریت شهری برعهده بگیرند.اما در اکثرشهرهای ایران بویژه در شهر جیرفت، شورای اسلامی شهر جیرفت آنچنان که باید نتوانسته اند در مدیریت شهری موفق باشند و بعضاً با تصمیمات نابجای خود باعث مشکلاتی برای شهر و شهروندان شده­ اند

زیرا متاسفانه رابطه”خویشاوندی یا طایفه ­ای”  مهمترین عامل انتخاب شدن کاندیدها درانتخابات شورای اسلامی شهر جیرفت می­باشد و تحصیلات، تجربه، کارآمدی کمترین تاثیر را در انتخاب مردم داشته است که نتیجه آن این است که شهر جیرفت با جمعیتی بالغ بر ۱۵۰ هزار نفر با مشکلاتی ابتدایی چون کمبود سرانه کاربری­های شهری؛نارسائی­ های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی شهر؛ عدم نظارت بر ساخت و سازهای عمرانی شهر؛ عدم تأثیرگذاری بر محیط سالم، آسایش و زیبایی شهر؛عدم توسعه و بهبود حمل و نقل شهر، عدم مشارکت شهروندان در تصمیم ­گیری­ها روبرو است. لذا با نبود این زیرساخت­های ابتدایی صحبت کردن از شاخص های چون شهر هوشمند، شهر خلاق، شهر سالم، توسعه پایدار، استراتژی توسعه شهری و … سخنی گزافه بیش نیست.

این روزها می­بینیم که کاندیدهای محترم شورای شهر جیرفت (با سابقه چندین دوره عضویت در شورای شهر) از معضلات شهر جیرفت که افراد عادی نیز به آن واقف اند، حرف می­زنند. اما دریغ از یک طرح و برنامه منسجم وقابل اجرا در جهت رفع این معضلات.

راهکار حل مشکل

  1. تا زمانی که به جای تحصیلات، تجربه، کارآمدی؛ رابطه”خویشاوندی یا طایفه­ای” و وابستگی سیاسی افراد معیار انتخاب اعضای شورای اسلامی شهر جیرفت است نباید توقع رفع مشکلات حوزه شهری داشت. لذا نیاز است که خود شهروندان به این آگاهی برسند که راه حل برون رفت از وضعیت فعلی، عدم طایفه گرایی در انتخاب افراد است و باید به برنامه­ ها و تخصص کاندیدها رای بدهند.مردم باید آگاه شوند که با انتخاب افراد فاقد صلاحیت لازم، امور تصمیم گیری شهر خود را برای ۴ سال به فردی واگذار می کنند که نحوه عملکرد وی به طور مستقیم یا غیر مستقیم با زندگی آنها و آینده شهر مرتبط بوده و تمام مسایل فردی و اجتماعی محیط زندگی شان متاثر از تصمیم گیری های فرد منتخب شان است.

۲٫ شورای شهر به عنوان نهادی که متولی مدیریت شهر و نظارت بر تمام نهادهای مرتبط با مدیریت شهری است باید دارای ساختاری تخصصی و توانمند در حوزه تصمیم گیری و مدیریت جامع شهر باشد .  بنده معتقدم که  تخصص ها ، گرایش هاو گروه هایی که باید حداقل یک نماینده در شورای شهر داشته باشد خیلی زیاد  می باشند؛ اما با توجه به محدودیت اعضای شورای شهر این تخصص ها را در ۷ دسته قرار داده ام:

  • معماری، شهرسازی ، برنامه ریزی شهری و طراحی شهری
  • اقتصاد شهری
  • فرهنگ، ورزش، مذهب، میراث فرهنگی و …
  • بهداشت، محیط زیست و اکوسیستم
  • عمران،حمل و نقل و ترافیک ، تاسیسات و زیرساخت های شهری
  • امنیت اجتماعی و جامعه شناسی شهری
  • حقوق و فقه و حقوق اسلامی، حقوق شهروندی

۳- قانون انتخابات اعضای شورای شهر دارای نقطه ضعف بزرگی ست و آن  عدم اعتقاد و التزام به تخصصیبودن کرسی های شورای شهر است. آسیب این ضعف قانونی آنجا خود را نشان می­دهد که در گام اول ، راه را برای کاندید شدن افراد فاقد تخصص مرتبط با شه ، برای انتخابات شورا باز می کند و در مرحله بعدی به دلیل پایین بودن سطح آگاهی جامعه نسبت به ماهیت وظایف شورای شهر ، همان افراد فاقد تخصص ولی دارای محبوبیت عام رای آورده و وارد شورای شهر می­شوند . روندی که در دوره­های  اخیر شورای شهر به وضوح دیده می­شود و نتایج منفی آن گریبان شهر و شهروندان را در شهر جیرفت را گرفته است .

برای نیل به این هدف لازم است تا اصلاحات اساسی در قانون انتخابات شوراها صورت پذیرد. با اصلاح قانون انتخابات شوراها می توان امیدوار بود که افرادی داری صلاحیت و تخصص در حوزه ی مربوطه وارد شورای شهر شوند و شاهد تصمیم گیری های صحیح در مدیریت شهری باشیم . برای این منظور همت و پیگیری­های نمایندگان مجلس شورای اسلامی می­باشد که تغییراتی را در قانون به وجود آورند.

لینک کوتاه : https://taranomma.ir/?p=958

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


برچسب ها
آب و هوای استان کرمان آمار کرونا در استان کرمان اخبار استان کرمان اخبار حوادث استان کرمان اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان استاندار کرمان استانداری کرمان استخدام در نیروی انتظامی اقتصاد امام جمعه جیرفت انتخابات ریاست جمهوری انتخابات شورای شهر استان کرمان انتقال آب هلیل رود به شهر کرمان ایران جنوب استان کرمان حجت الاسلام میثم تارم امام جمعه جیرفت خطبه های نماز جمعه جیرفت دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان دادگستری استان کرمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت دانشگاه علوم پزشکی کرمان سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان ستاد مقابله با کرونای استان کرمان سردار معروفی فرمانده سپاه  ثارالله شهباز حسن پور نماینده سیرجان و بردسیر شهردار جیرفت شهرداری جیرفت شهرستان عنبرآباد شورای اسلامی شهر جیرفت علی زینی وند فرماندار جیرفت فرمانداری جیرفت فرمانداری عنبرآباد فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان مدارس استان کرمان هادی ربانی هادی ربانی شهردار جیرفت هواشناسی استان کرمان پیش بینی هواشناسی استان کرمان کرونادر استان کرمان کرونا در جیرفت کرونا در کرمان کرونای انگلیسی یزدان افشاری پور