رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان خاطر نشان کرد : در حالی که نرخ بیکاری کشور روندی افزایشی دارد، نرخ بیکاری در استان کرمان روندی نزولی بهخود گرفته اما همچنان بالاتر از متوسط کشور است.
جعفر رودری شامگاه شنبه در نشست کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری کرمان با اشاره به آخرین گزارش مرکز آمار ایران در پایان تابستان سال ۱۴۰۰ افزود: روند نرخ بیکاری این استان همچنان بیشتر از متوسط کشوری است اما از بهار سال جاری این آمار ۱۱.۴ درصد بوده که تا پایان تابستان امسال به ۱۱.۱ درصد رسیده است.
وی اظهار داشت: استان کرمان در خصوص اشتغال رسمی و غیررسمی طبق آخرین آمار از متوسط کشور وضعیت بهتری دارد.
دبیر کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری کرمان بیان داشت: شاغلان این استان ۸۴۰ هزار نفر هستند که ۳۸۶ هزار نفر در حوزه مشاغل رسمی و ۴۵۴ هزار نفر غیررسمی مشغول به کارند که این آمار در سیاست گذاری حائز اهمیت است.
وی عنوان کرد: نرخ بیکاری رده سنی ۱۸ تا ۳۵ سال کرمان که به لحاظ اقتصادی پربازده ترین رده سنی است، از متوسط کشور بیشتر و حدود ۱۷ درصد است در حالی که متوسط کشور ۲۳ درصد است.
وضعیت بغرنج نرخ بیکاری زنان در کرمان
رودری تاکید کرد: براساس تفکیک بیکاری مردان و زنان شرایط کرمان بغرنج تر میشود، بیکاری مردان این استان ۱۶ درصد و بانوان ۵۵ درصد است.
وی گفت: بخشی از نرخ بیکاری در استان کرمان به نرخ بالای بیکاری زنان برمی گردد و در نرخ مشارکت رتبه این استان ۲۱ و در نرخ بیکاری در رتبه ۲۲ کشور است یعنی ۲۱ استان شرایط بهتری نسبت به ما دارند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمان یادآور شد: اشتغال غیررسمی در برنامه ریزی و سیاست گذاری این استان حائز اهمیت بوده و سهم آن در اقتصاد و اشتغال قابل رصد است که در این زمینه آمار مختلفی ارائه می شود.
وی افزود: وضعیت ایران در جی دی پی (تولید ناخالص داخلی) تقریبا مناسب و همتراز با کشورهای با درآمد بالا است اما براساس کلیت این روند در دنیا سهم بخش غیررسمی از اقتصاد دنیا اخیرا کاهش یافته و وضعیت ایران در کشورهایِ سند چشم انداز مشابه عربستان است.
رودری خاطرنشان کرد: در این زمینه یکی از مباحث کشور رصد اشتغال است که سهم اشتغال به لحاظ ارزش افزوده و تولید در اقتصاد ایران در بخش غیررسمی فراتر از حوزه رسمی است.
وی ادامه داد: در حوزه اشتغال غیررسمی بخشی از مقررات رعایت نمی شود که الزاما مصداق مجرمانه و غیرقانونی بودن را ندارد.
وی با بیان اینکه سال گذشته سهم جمعیت شاغل ۱۵ ساله به بالا در اقتصاد ایران ۵۸ درصد و حوزه رسمی ۴۲ درصد اعلام شده است گفت: فعالیت های غیررسمی در ذات اقتصاد وجود دارد که در براورد آمار اشتغال می توانیم آن مورد توجه قرار دهیم که به براوردهای آماری ما کمک میکند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمان در بخش دیگری از سخنانش اضافه کرد: بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان مازاد درآمد مالیاتی از منابع مختلف طبق آخرین آمار ااین استان داریم که شامل پرونده های جدید، جلوگیری از فرار مالیاتی میشود.
۸۵ درصد تعهد اشتغال دستگاههای اجرایی کرمان محقق شد
مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان کرمان نیز در این نشست گفت: امسال بیش از ۴۱ هزار تعهد اشتغال دستگاههای اجرایی و ۱۲ هزار بانک رسالت است که در سامانه رصد وارد نشده، که در مجموع ۸۵ درصد تحقق برنامه داشتیم.
رضا اسماعیلیپور افزود: در حالی که هنوز سه ماه تا پایان وقت داریم و پیش بینی می شود دستور استاندار مبنی بر تحقق بیش از ۱۰۰ درصدی اشتغال استان محقق شود.
وی اضافه کرد: همچنین بحث راستی آزمایی در آمار اشتغال استان کرمان را پیگیری می کنیم که آمار برای مردم قابل پیگیری و ملموس باشد.
مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی کرمان عنوان کرد: بیشترین آمار اشتغال این استان مربوط به سازمان صمت شمال کرمان است که عملکرد عالی داشته به طوری که هشت هزار و ۵۰۰ نفر تعهد اشتغال این سازمان بوده که ۱۰۰ درصد تحقق را نشان می دهد، بنیاد مسکن نیز پنج هزار و ۱۰۰ نفر تعهد داشته که چهار هزار نفر آن تحقق پیدا کرده است.
وی ابراز داشت: کمیته امداد چهار هزار نفر از چهار هزار و ۸۰۰ تعهد اشتغال خود را محقق کرده، آموزش و پرورش چهار هزار تعهد داشته و تا پایان مهر ثبتی در این اداره کل نداشتیم، نزدیک به هفت هزار نفر قول داده اند که اشتغال واقعی با حقوق کامل را ثبت سامانه رصد کنند، بهزیستی نیز ۲ هزار و ۵۰۰ از سه هزار و ۵۰۰ تعهد اشتغال خود را محقق کرده است.
اسماعیلی افزود: بهترین عملکرد اشتغالزایی استان کرمان هم مربوط به شهرستان بردسیر و بدترین عملکرد را کرمان به خود اختصاص داده که ۵۸ درصد تحقق داشته است.
وی ادامه داد: در حوزه مشاغل خرد و خانگی ۷۲۶ میلیارد تومان به استان کرمان تخصیص یافته که ۶۲۰ میلیارد تومان ابلاغ و ۴۷۰ میلیارد تومان معرفی به بانک داشتیم که می توانیم ۱۲ هزار شغل را از این محل ایجاد کنیم.
مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان کرمان گفت: این استان همچنین ۵۳۰ میلیارد تومان اعتبار در بخش کرونا داشته که در این خصوص پیش بینی حمایت از ۳۵ هزار نفر را داشتیم اما تاکنون ۲۵۶ میلیارد تومان پرداخت شده اما اعتبارات بانک تجارت در آمار نیامده است.