مسلم مروجی فرد در نشست فعالان اقتصادی با رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در منطقه جنوب کرمان دو پتانسیل کشاورزی و معدنی وجود دارد اظهار داشت: برای حل مشکلات فعالین اقتصادی در جنوب کرمان، کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید جنوب کرمان را مستقل و جدا از شمال کرمان برگزار می کنیم.
دبیر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید جنوب کرمان افزود: کار گروه تسهیل و رفع موانع تولید جنوب کرمان، سال گذشته ۱۹ جلسه با ۵۳۶ برگزار کرد که ۷۷ درصد آنها اجرایی شده است و امسال نیز ۱۲ جلسه با ۵۴ مصوبه که ۷۹ درصد از این مصوبات اجرایی شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان، با بیان اینکه در جنوب کرمان در حوزه صنعت ۲۲۴۵ جواز تاسیس با سرمایه گذاری ۳۰۱۳۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی برای قریب به ۵۵ هزار نفر صادر شده است.
مروجی فرد گفت: در جنوب کرمان ۳۲۵ مجوز فعال، ۲۶ مجوز غیر فعال و ۱۲ مجوز نیمه فعال و ۷۸ مجوز نیز پیشرفت بالای بالای ۴۰ درصد دارند.
وی افزود: در سال گذشته نیز ۱۴۰ مجوز و در طول یک سال دولت مردمی آیت الله رئیسی نیز ۱۱۸ مجوز صادر شده است که بیشترین مجوزها در جیرفت و کمترین هم در فاریاب به دلیل نبود شرکت شهرک های صنعتی وجود دارند.
مروجی کارخانه آرد، پایانه صادراتی و کارخانه نیلی صنعت را از جمله طرح های مهم صنعتی معرفی کرد و گفت: با توجه به پتانسیل کشاورزی منطقه، ۳۰ درصد از مجوز های صادر شده توسط بخش صنعت اداره کل صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان در رابطه با فرآوری محصولات کشاورزی است و ۱۵ در صد نیز مربوط به خدمات دهی به بخش کشاورزی است.
وی با گلایه از وضعیت رده های شهرک های صنعتی جنوب کرمان افزود: ردههای زیست محیطی شهرک های صنعتی پیشرفت صنعت این منطقه را قفل کرده است که برای کمک به فعالین اقتصادی و سرمایه گذاران، مجوز برخی از طرح ها را با همکاری دستگاه قضایی استان از طریق کارگره قضایی صادر می نماییم.
مدیرکل صمت جنوب کرمان با مهم خواندن سرمایه در گردش و سرمایه ثابت برای فعالین اقتصادی گفت: از نمایندگان مجلس بویژه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس می خواهیم که در این رابطه به جنوب کرمان توجه ویژه ای شود.
وی با اشاره به لزوم در نظر گرفتن مشوق هایی برای سرمایه گداری در منطقه جنوب کرمان، بیان داشت: متاسفانه در رابطه با سرمایه گذاری به این منطقه همانند سایر مناطق برخوردار کشور نگاه می شود که نیازمند تجدید نظر در ارائه تسهیلات و تشویق های خاصی است.
مروجی با اشاره به ایجاد تحول در حوزه معدن و صنایع معدنی های معدنی افزود: کارخانه تیتانیوم کهنوج که ۳۰ سال مغفول مانده بود، سال ۹۹ به بخش خصوصی واگذار شده که هم اکنون کارخانه کنسانتره آن آماده افتتاح است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان از صدور ۵۵ جواز صنایع معدنی با سرمایه گذاری ۸۵۳۶ میلیارد تومان و اشتغال ۵۵۶۹ نفر در جنوب استان خبر داد و گفت: در جنوب کرمان ۱۶ پروانه بهره برداری صنایع معدنی و ۱۲ مجوز بالای ۴۰ درصد پیشرفت وجود دارد.
وی گفت: در جنوب کرمان ۸۹ پردانه بهره برداری معدن صادر شده است و هم اکنون نیز فعال سازی معادن کوچک مقیاس دنبال شده که ۵۵ کارخانه صنایع معدنی برای ۵۴ معدن فعال منطقه نیز اجرا شده است.
مروجی نبود زیرساخت های مورد نیاز و عدم همکاری برخی دستگاه های دولتی را از مشکلات عمده بخش صنعت و معدن این منطقه عنوان کرد و افزود: به عنوان نمونه کارخانه کنسانتره ساردوئیه برای افتتاح نیازمند یگ مگاوات برق است اما متاسفانه تاکنون به علت نبود برق مورد نیاز این امر محقق نشده است.