تعداد زیادی از مردم جنوب استان کرمان توان پرداخت هزینههای گزاف انشعاب و لولهکشی گاز را نداشته و مجبورند رنج ساعتها ایستادن در صفوف طولانی سیلندر گاز را تحمل کنند.
مردم جنوب استان کرمان همیشه در تأمین سوخت با مشکلاتی مواجه بودند و هر ساله با آغاز فصل سرما این مشکلات بیشتر هم میشود و به نوعی ایستادن در صف دریافت نفت و سیلندر گاز برای آنها عادت شده و حتی شیوع کرونا هم در این وضعیت تغییری ایجاد نکرده است.
در این میان مسئولان هم حرفهایی برای گفتن دارند و از عدم استقبال مردم جنوب استان از دریافت انشعاب گاز میگویند؛ از اینکه سالها است که تعداد زیادی از شهرهای جنوب استان از نعمت گاز بهرهمند هستند و ۴۱ هزار خانواری که میتوانند از گاز طبیعی استفاده کنند فقط ۷ هزار خانوار جنوب استان، انشعاب گاز خود را دریافت کرده و ۸۳ درصد ظرفیت خالی است.
با این وجود مردم از گرانی اشتراک گاز و لوله کشی خانگی میگویند آن هم برای مردمی که در مناطق محروم جنوب استان کرمان زندگی میکنند و بسیاری از آنها توان استفاده از شبکه گاز سراسری را ندارند و در این وضعیت مجبور هستند ساعات زیادی را در صف دریافت سیلندر گاز بایستد.
مردم جنوب استان از کاهش سهمیه سیلندر گاز در جنوب استان میگویند و اینکه در آستانه فصل سرما مجبور هستند در صفهای طولانی سرگردان باشند تا شاید یک کپسول گاز گیرشان بیایید؟
یکی از کسانی که ساعتها برای دریافت کپسول گاز در صف ایستاده بود با بیان اینکه توزیع سیلندر گاز الکترونیک شده و این مسئله مشکلات زیادی ایجاد کرده است گفت: برخی خانوارها هنوز ثبت نام نکردند و برخی نمیدانند کدام کارت را در سامانه ثبت کردند؛ اعتبار برخی کارتها تمام شده و برخی دستگاهها قطع و وصل میشود.
یکی دیگر از کسانی که ساعتها در صف ایستاده بود با بیان اینکه تعداد کمی از مردم توان پرداخت هزینههای گزاف دریافت انشعاب گاز و لوله کشی را دارند گفت: مردمی که محتاج نان شبشان هستند چگونه میتوانند از عهده این هزینهها برآیند.
وی با بیان اینکه ساعتها مجبوریم برای دریافت کپسول گاز در صف بایستیم ادامه داد: توزیع کپسولهای گاز کم شده و مجبوریم هر قیمتی که میگویند بپردازیم و چارهای نداریم.
بستر توزیع الکترونیکی گاز مایع در تمام استان کرمان ایجاد شده است
سیدباقر نورالدینی مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کرمان با بیان اینکه از سال گذشته توزیع الکترونیک سیلندر گاز در کشور کلید خورده است اظهار داشت: اجرای این طرح در راستای تحقق دولت الکترونیک بوده و مزایای زیادی چون تأمین رفاه شهروندان، توزیع و دریافت سوخت سریعتر و آسانتر بین خانوارها، جلوگیری از عرضه خارج از شبکه، مبارزه با گران فروشی، عرضه سیلندر گاز با قیمت مصوب و … است.
وی با بیان اینکه تمامی زیرساختهای الکترونیک و بستر توزیع هوشمند سیلندر گاز در استان فراهم شده است گفت: در شهرستان کهنوج کوتاهیهایی از سوی عاملین فروش و شرکتهای موظف در توزیع سیلندر گاز مایع وجود داشت که موجب بروز مشکلاتی در این شهرستان شده است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کرمان با بیان اینکه عاملین توزیع برای اینکه بتوانند کپسول گاز را با هر قیمتی که میخواهند حتی تا چند برابر قیمت مصوب به دست مصرف کنندگان برسانند به سختی زیر بار توزیع الکترونیک میروند افزود: بستر توزیع الکترونیک آماده است و مردم باید از شرکتهای توزیع و عاملان فروش مطالبهگری داشته باشند.
وی با عنوان اینکه قیمت هر کپسول گاز ۱۲ و ۵۰۰ تومان بود که افزایش قیمت داشته و مصوب شد تا به قیمت ۱۶ و ۷۰۰ تومان به دست مردم برسد گفت: عرضه الکترونیک سیلندر گاز در راستای حقوق شهروندی بوده و این موضوع باعث میشود کپسول گاز با قیمت مصوب به دست مردم رسیده و از عرضه خارج از شبکه آن جلوگیری شود.
نورالدینی با اشاره به اینکه چیزی در حدود ۹۵ تا ۱۰۰ هزار نفر در حوزه پنج شهرستان جنوبی استان کرمان هستند افزود: این خانوارها در زمان ثبت نام نفت سفید کارتهای بانکی خود را در سامانه ثبت کردند و توزیع نفت سفید و نفت گاز آنها در بستر توزیع الکترونیک بدون هیچ مشکلی سال گذشته انجام شده است.
وی با بیان اینکه ابتدای هر ماه سهمیه کپسول گاز مایع خانوارها شارژ میشود و متقاضیان با همان کارتهای بانکی میتوانند به عاملان توزیع مراجعه کرده و سهمیه خود را دریافت کنند گفت: کارتهای بانکی قابلیت رویت و ویرایش دارد و هر شخص میتوانند وارد سامانه شده و با کلیدواژه و مرز ورود خود به راحتی این کار را انجام دهد.
نورالدینی با تأکید بر اینکه طرح توزیع الکترونیکی گاز مایع در راستای توزیع عادلانه و رفع نواقص شبکه در حال اجرا است بیان کرد: ساماندهی توزیع فرآوردههای نفتی با استفاده از کارت بانکی سرپرست خانوار در مناطق تحت پوشش شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی از عرضه خارج از شبکه و استفاده غیرمجاز از گاز مایع جلوگیری میکند.
کمبود سیلندر گاز مایع در جنوب استان کرمان نداریم
وی با بیان اینکه کمبود سیلندر گاز مایع در جنوب استان نداریم و در روزهای گذشته سربازان گمنام امام زمان (عج) موفق شدند کامیونهایی را که بخشی از سیلندر گاز را از استان خارج میکردند متوقف کنند تصریح کرد: مردم باید مطالبهگر باشند و تمامی عاملان فروش ما بستر توزیع الکترونیک را دارند.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کرمان با بیان اینکه در چند روز گذشته دستگاههای پوز غیرفعال نیز فعال شده و در حال حاضر مشکلی وجود ندارد ادامه داد: عاملان فروش به هر میزان که توزیع الکترونیک سیلندر گاز داشته باشند به همان میزان سهمیه آنها شارژ شده و در صورت عدم عرضه الکترونیک سهمیه آنها کم میشود.
وی با اشاره به اینکه خرید و فروش خارج از شبکه سیلندر گاز باعث میشود سهمیه عاملین فروش شارژ نشده در آینده قطعاً با مشکل مواجه میشوند افزود: سازمان صنعت، معدن و تجارت هم بر قیمتها نظارت دارد.
نورالدینی از راهاندازی تیم بازرسی با محوریت ادارات امنیتی و با حضور نمایندگانی از سازمان صنعت، معدن و تجارت، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و تعزیرات حکومتی خبر داد و گفت: این تیم ظرف این هفته از پنج شهرستان جنب استان بازدید و عاملین توزیع را رصد میکند.
عدم استقبال از اشتراک پذیری گاز در جنوب استان کرمان
منوچهر فلاح مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان نیز از عدم استقبال مردم جنوب استان کرمان از اشتراک پذیری گاز خبر داد و اظهار داشت: شهرستان کهنوج شش سال گذشته گازدار شده و ۱۹ هزار خانوار این شهرستان میتوانند از نعمت گاز طبیعی بهرهمند شوند با این وجود ظرف این مدت فقط ۳ هزار و ۷۰۰ خانوار این شهرستان از دریافت انشعاب گاز استقبال کردند و چیزی در حدود ۸۰ درصد ظرفیت گاز در شهرستان کهنوج خالی است.
وی با عنوان اینکه شهرستان رودبار جنوب سال ۹۵ به گاز رسیده افزود: در این مدت ۱۲ هزار خانوار این شهرستان میتوانستند از نعمت گاز طبیعی بهرهمند شوند اما فقط هزار و ۲۰۰ خانوار این شهرستان از گاز استفاده میکنند.
۸۳ درصد ظرفیت دریافت انشعاب گاز طبیعی در جنوب استان کرمان خالی است
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان با بیان اینکه در مجموع در جنوب استان کرمان ۴۱ هزار خانوار میتوانند از گاز طبیعی استفاده کنند و علمک گاز رایگان درب خانههای آنها نصب شده افزود: فقط ۷ هزار خانوار جنوب استان از دریافت انشعاب گاز استقبال کردند و ۸۳ درصد ظرفیت خالی است.
وی با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی وجود دارد اما کل مسئله نیست گفت: دریافت انشعاب گاز برای خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی رایگان است و فقط باید لوله کشی داخلی خود را انجام بدهند.
فلاح با بیان اینکه در ایام دهه فجر ۹۷ خط انتقال گاز کهنوج جیرفت نیز به گاز رسید و ظرف ۲٫۵ سال گذشته کلیه شهرهای و جنوب استان از جمله شهرهای جنوب استان از قبیل عنبرآباد، دوساری، کهنوج، رودبار، فاریاب، بلوک، زهکلوت و بخشی از جیرفت از نعمت گاز برخوردار شدند افزود: در مجموع فقط گازرسانی به پنج شهر قلعه گنج، منوجان، نودژ، مردهک و درب بهشت در جنوب استان باقیمانده که هنوز گازرسانی به آنها انجام نشده که گازرسانی به آنها تا ایام الله دهه فجر امسال انجام شده و تمامی شهرهای جنوب استان تا پایان امسال از نعمت گاز بهرهمند میشوند.