در حالی که هنوز حال و هوای تابستانی در خیلی از شهرهای کشور آنطور که باید و شاید خودی نشان نداده اما آغوش گرم خرداد ماه برای مردم جنوب استان کرمان باز شده است
گرمای خرما پزان زود هنگام میهمان ناخوانده جنوب کرمانی ها
شروع روزهای گرمی که در این روزهای کرونایی در پشت ماسکها توان نفس کشیدن را برای مردم سخت کرده،گرمایی که این روزها میهمان ناخوانده جنوب کرمانی ها شده تا حسابی خودی نشان دهد. گرمایی که این روزها حادث شده مردم جنوب کرمان انتطار آن را در تیرماه می کشیدند اما در خرداد ماه مردم را حسابی غافلگیر کرده است.
گرمای ۴۸ و ۴۹ در دو شهرستان جیرفت و کهنوج در جنوب کرمان
دو روز گذشته با توجه به اطلاعات خروجی از ادرات هواشناسی در شهرستانهای جنوبی استان مردم شهرستانهای جیرفت و کهنوج دو رقم رسمی نزدیک به ۵۰ درجه را تجربه کردند.
شرایط گرما در این چند روز حسابی مردم جنوب کرمان را در شرایط کرونایی به سختی انداخته و از طرفی نگرانی های متولیان دانشگاه علوم پزشکی را از افزایش همه گیری کرونا در مکانهای بسته با توجه به افزایش استفاده از وسایل سرمایشی و نبود گردش مناسب هوا بالا برده است.
عدم توجه متولیان امر برای در نظر گرفتن شرایط خاص در جنوب کرمان
در حالی که مردم جنوب کرمان روزهای شدیدا گرمی را تجربه می کنند که نیاز است متولیان و تصمیم سازان استان برای شهرستانهای جنوبی استان شرایط خاص مناطق گرم را در نظر بگیرند،شرایطی که نیاز به جلسه ستاد خاص خود را دارد تا از همه جهات وضعیت مناطق جنوبی استان در این گرمای خرما پزان رصد و با توجه به آن برای دستگاههای دولتی،مردم و همچنین مصرفهای آب،برق و….تصمیم گیری شود.
.
لزوم تصمیم گیری برای تعطیلی ادارات کل در جنوب کرمان در روزهای پنج شنبه
با توجه به شرایط خاص جنوب کرمان ظرف چندین سال گذشته بیش از ۲۵ اداره کل و مجموعه مستقل در این منطقه فعال شده است که با توجه به تعدد این ادارات و تعطیلی وزارت خانه های مرتبط در تهران این مجموعه ها عملا در روزهای پنج شنبه کمترین فعالیت و هزینه های سنگینی را دارند،لذا می طلبد برای این حجم سنگین از مصرف انرژی برق در این ادارات کل و دیگر هزینه های محتمل چاره اندیشی و به نوعی طرح تعطیلی این ادرات کل در دستور کار مجموعه تصمیم گیر استان و کشور قرار گبرد.
لزوم توجه ستاد بحران استان به آمادگی دستگاههای امداد رسان در جنوب کرمان
شرایط موجود جنوب کرمان و گرمای زود هنگام در این مناطق می طلبد ستاد بحران استان به این وضعیت نگاهی عادی نداشته و خود را برای ورود به بحرانهای پیش رو و آماده بودن برای مدیریت منطقی آماده تر کند.بحران آب شرب و آشامیدنی در روستاهای شهرستانهای جنوبی استان،تامین برق مورد نیاز با توجه به گرمای غالب منطقه،آماده باش دستگاههای امدادی نظیر آتش نشانی های مناطق پر خطر برای ورود در آتش سوزی های احتمالی، آماده باش تیمهای اطفای حریق در عرصه های جنگلی و بیابانی، آماده بودن تیمهای هدایت بحران در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی جنوب استان و…. از عمده مواردی است که بایستی از آن بعنوان موارد قابل توجه ستاد مدیریت بحران در جنوب کرمان نام برد.مواردی که اگر به آن توجه نشود در روزهای پیش رو سبب غافلگیری مسوولان و در نتیجه بروز مشکلاتی برای مردم و ساکنان جنوب کرمان خواهد شد.
بایستی دید آیا با توجه به شرایط شهرستانهای جنوبی استان در شرایط در آستانه نیمه بحرانی و بحران ستاد ویژه ای برای رصد و تصمیم گیری در این مناطق تشکیل خواهد شد تا موارد در زمان خود رصد و کار به زمان بحرانی موکول نشود