یادداشت محمدمهدی فداکار استاندار کرمان با موضوع حجاب را در اینجا بخوانید؛
بسم الله الرحمن الرحیم
به روایت تاریخ، حجاب، پیش از آنکه به عنوان یک واجب شرعی به زنان مسلمان پیشکش شود، در پهنهی عظیم زندگی بشر به انحاء مختلف وجود داشته.
پیشینه تاریخی زندگی توأم با حجاب زن ایرانی در ادوار مختلف نشان میدهد زن ایرانی همواره با حیا زیسته و پیوسته خود را با تاجی از حجاب آراسته.
تنوع پوشش زنان اقوام ایرانی و بومیسازی فرمان دینی حجاب متناسب با هر قوم و عشیره و طایفهای در سراسر ایران بزرگ، مؤید پذیرش این فرمان الهی به بهترین نحو از سوی جامعهی بزرگ ایران در طول سالیان طولانی است.
دشمن اکنون توانسته نقش بانوی اصیل ایرانی را در مناسبات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی شناسایی نماید و با تلاش برای حذف و تحریف هویت او، وارد کارزاری جدید علیه ملت مسلمان و انقلابی ایران شود.
هجوم ترکیبی دشمن به فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی اکنون بر محوری قرار گرفته که پیش از نابودی حجاب، حیای زنان ایرانی را هدف قرار دهد و بانوی عفیف ایرانی را به مثابه کالایی در انظار عمومی به حراج بگذارد.
عادیسازی کشف حجاب و ترویج بی بندوباری از سوی عدهای قلیل در جامعه، نشان میدهد پیاده نظام دشمن در این نبرد، افرادی سادهلوح و متاثر از فعالیت سوء تبلیغی آن میباشند.
تیر دشمن تاکنون به سنگ دانش و حیای زن ایرانی خورده؛ چرا که حجاب در نگاه زن ایرانی نه تنها یک تکلیف شرعی، که یک الزام منطقی برای مصون ماندن او از شر نفسانیات است و در کنار اینها، یک هنجار اجتماعی و قانونی است که پایبندی به آن، موجب حفظ حریم اجتماع میشود.
در همین راستا و با اشاره بر ضرورت ترویج و انجام صحیح فریضه امر به معروف و نهی از منکر در تمام شئون آن از جمله اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، دینی و نیز تاکید بر لزوم انجام امر به معروف لسانی از سوی کلیه آحاد مردم جامعه، اشعار میدارد:
رعایت حجاب اسلامی امروز نه تنها مطالبهی متدینین و عموم مردم جامعه است، که حتی برخی افرادی که در ظاهر پایبندی کاملی به رعایت دقیق حجاب ندارند نیز از هنجارشکنی عامدانه و عادیسازی بیحجابی و ترویج اعمال ساختارشکنانه گلایه داشته و خواستار مراعات ارزشهای دینی و ملی میباشند، تا آحاد مردم جامعه بتوانند در کنار هم، حیاتی عفیفانه داشته باشند.
رعایت موازین شرعی و قانونی حجاب در تمامی اماکن عمومی، دولتی و معابر ضرورت دارد و کلیه نهادهای ذیمدخل از جمله ضابطین قضایی و دستگاههای اجرایی در مواجهه با کشف حجاب و هنجارشکنی منتج به آن، هوشمندانه برخورد نموده و از انجام وظایف ذاتی خود فروگذار ننمایند و هنجارشکنی عدهای معدود را از مبادی قانونی پیگیری نموده و تا حصول نتیجه بر انجام تکلیف خود که شکست نقشههای شیطانی دشمن است، اصرار ورزند.
مجازاتهای بازدارنده از جمله محرومیت از خدمات اجتماعی برای هنجارشکنان و جریمه و ایجاد محدودیتهای قانونی برای اصنافی که با عملکرد خود موجب عادیسازی کشف حجاب و ترویج این رذیله اخلاقی میشوند، به عنوان یکی از راهکارهای برخورد با خاطیان، از سوی نهادهای متولی در نظر گرفته خواهد شد.
کلیه دستگاههای فرهنگی و اجتماعی استان مکلفاند به وظایف قانونی خود در زمینه گسترش فرهنگ حجاب و عفاف عمل نمایند و در این زمینه با همافزایی و تشریک مساعی، بهترین راه را انتخاب و اجرا نمایند تا حجاب و عفاف به عنوان سبک زندگی مومنانه زنان ایرانی نهادینه شود.
پایان پیام/