متاسفانه یکی از معضلات حال حاضر شهر جیرفت تصمیمات احساسی مدیران و اجرای طرح ها و پروژه های ضرب العجلی بدون نظر کارشناسی و عدم مطابقت با استانداردهای شهرسازی می باشد که باعث هدررفت پول بیت المال شده است.
شهر جیرفت دارای نقشه راه نیست و حتی اگر از مسئولین شهری در خصوص اطلاعات دقیق کمی نظیر جمعیت واقعی شهر، میزان سرانه های استاندارد کاربری های شهر، طرح های توسعه شهری و …
بپرسیم با سکوت آنها مواجه ایم.
بنابراین می توان چنین عنوان کرد که با توجه به عدم تخصص گرایی در شورای اسلامی شهر جیرفت از همان ابتدا تا کنون، اجرای طرح ها و پروژه های شهری مورد نقد کارشناسان شهری و مردم بوده و عده ای همواره اعتقاد دارند که طرح های اجرا شده در شهر جیرفت از کارایی لازم برخوردار نیستند.
به عنوان مثال سوالی که در خصوص پروژه زیرگذر بلوار هلیل مطرح می شود این است که آیا غیر از این است که هدف از اجرای این پروژه رفع گره ترافیکی خیابان شهید رجائی(لرها) و بلوار هلیل بوده؟
اما در پاسخ باید گفت که نه تنها گره ای از بار ترافیکی این تقاطع حل نکرده بلکه چندین جوان را به کام مرگ کشاند و خانواده های بسیاری را داغدار کرده است.
مورد دیگری که می توان به آن اشاره کرد ساخت تندیس سردار شهید سلیمانی است که با کمترین شباهت به سردار دلها ساخته شد و به نمایش گذاشته شد. که با انتقادهای زیادی از طرف مردم و هنرمندان مواجه شد.
مسئولین در پاسخ به این انتفادات گفتند که« ایرادات طرح با بهره گیری از نظرات متخصصین امر جمع آوری و به اطلاع پیمانکار پروژه رسانده شده است.» سوالی که مطرح می شود این است که آیا بهتر نبود به جای اجرای ضرب العجلی این پروژه از متخصصین امر کمک می گرفتید که چنین رسوایی به بار نیاید؟؟
پس از گذشت بیش از ۲۰ سال از فعالیت شورای شهر هنوز طرح و برنامه مصوب از این شوراها در جهت برون رفت از مشکلاتی چون توسعه نامتوازن و بدون برنامه شهر همچون گسترش حاشیه نشینی، توزیع ناعادلانه امکانات و خدمات، مدیریت پسماند، حل گره های ترافیکی، مبلمان شهری و… ندیده ایم.
لذا شهر جیرفت نیازمند اصلاحات نوین در راستای تحقق یک شهر با کیفیت زندگی مطلوب می باشد.
در این راستا ما نیازمند عضو شورای شهری می باشیم که بتواند با دانش، نگرش و مهارت خود قدرت تحلیل مسائل و تصمیم گیری قوی در خصوص طرح ها و پروژه های شهری تحت مسئولیت خویش داشته باشد و سپس نسبت به توسعه شهری اقدام فرمایند.