جمعیت استان کرمان در حدود سه میلیون نفر است که یک سوم از این جمعیت، یعنی در حدود یک میلیون نفر در جنوب استان کرمان ساکن هستند. در شمال، غرب و مرکز استان کرمان، بنگاههای اقتصادی همچون شرکت های گل گهر و مس سرچشمه و ….وجود دارند که درصد قابل توجهی از درآمدهایشان را به توسعه ورزش مناطق خودشان اختصاص داده اند. و این تفاوت بودجه ای در شمال و جنوب استان کرمان از حیث ورزشی است .
این در حالیست که بودجه و سرانه ورزشی شمال و مرکز استان، مبلغی حدود ۴۰۰ میلیارد در سال بوده و جنوب و شهرهای جنوبی بدون حمایت هیچ شرکت،معدن یا مرکز درآمدزایی با جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر ،تنها ۲ میلیارد در سال از این توزیع بودجه برخوردارند. توزیع ناعادلانه ای که سالها از پی هم گذشته اند و میگذرند،اما هیچ کورسوئی از پیشرفت ورزش جنوب استان دیده نمیشود.
اصلی بلاانکار است که نخستین گام در جهت پیشرفت ورزش مناطق، استفاده از ورزشکاران توانمند در قالبهای مختلف،شناخت استعدادها و به کارگیری آنان در بازی ها و رقابت های استانی و کشوری است که برگزاری اینگونه برنامه ها می تواند زمینه شناسایی جوانان مستعدِ بیشتر و افرادِ علاقمند در حوزه ورزش را فراهم کند. از سویی تردیدی هم نداریم که ورزش جنوب کرمان با اینکه از ظرفیتهای خوبی برخوردار است و استفاده از این ظرفیتها نیازمند فعالیت بیشتر هیأتهای ورزشی است و برای پیشبرد اهداف تلاشهای متولیان و دلسوزان در جهت جذب سرمایهگذار،اقدامات باید صورت پذیرد تا موجب تحولاتی در آن هیأتها بشود، اما اقدامات صورت گرفته در این خصوص کاری از پیش نبرده و با وجود پیگیری مدیران ورزش شهرستان ها در جهت تقویت این بخش و استفاده از حداکثر توان مالی در بخش های مختلف، متأسفانه شاهدیم قطار پیشرفت ورزش جنوب از کُندی قابل توجه و تأمل فراوانی همراه بوده است.
کمبود فضاهای ورزشی به ویژه برای بانوان، موضوعی است که در همه جای شهرهای جنوبی دیده می شود و با وجود اینکه چهارچوب ورزشی استان ها و شهرستان ها به سمت رشد این امر در حرکت بوده، اما از قرائن پیداست اقدامات خوبی در این بخش برای بانوان شهرهای جنوبی صورت نگرفته است.
همت و همکاری و اراده مسئولان حوزه ورزش استان و رعایت عدالت در شمال و جنوب استان کرمان در اجرای کارشناسی بودجه ها، همکاری در اجرای برنامه های ورزشی و فرهنگی، توسعه زیرساخت ها، هرچند گام هایی براشته شده اما برای جمعیت جنوب و پراکندگى مناطق و تعدد افراد و ورزشکاران جویای نام و فعال و پیرو، ناکافی به نظر میرسد.
تقویت هیئت های ورزشی، ورزش های همگانی و قهرمانی، توسعه زیرساخت ها، توجه به ورزش بانوان، معلولین و جانبازان در شهرهای محروم جنوبی از برنامه های راهبردی نهادهای حمایتی شرکت های صاحب درآمد در سطح استان باید باشد که متأسّفانه هیچ برنامه ای برای این امر اختصاص داده نشده است هیچ، سرانه ی بودجه ورزشی جنوب استان نیز افزایش و رونق و جهش قابل توجهی نیز نداشته است.
از این رو، ورزش محرومِ جنوب استان و ورزشکاران نجیب شهرهای جنوبی در ادامه زمزمه های تغییرات و تحولات در دولت جدید، خواستار بازنگری در تقسیم و توزیع عادلانه بودجه شمال و جنوب استان جهت تقویت ورزش و توسعه زیرساخت های ورزشی در جنوب بوده و میطلبد متولیان و مسئولان امر نیز در پی این موضوع مهم، تلاشهای مضاعف تری را در پیش گیرند تا با نمودِ تحرکات و پیگیری های آنان، نمودِ پیشرفت های ورزشی جنوب استان را در تمام زمینه ها شاهد باشیم.