دومین دوره انتخابات هیات رییسه شوراهای اسلامی شهر نیز طی هفته های اخیر در سراسر کشور از جمله جیرفت در جنوب کرمان برگزار شد و ترکیب مدیریت شورای این شهر تغییر یافت اما باز اختلاف بین اعضای شورا و شهردار در این شهر تاکنون حل نشده تا معطلی مردم این شهر و بلاتکلیفی وضعیت و قبلا مدیریت شهری این شهر بزرگ همچنان ادامه داشته باشد.
به گزارش ترنم ما به نقل از ایرنا ، البته این روزها از جیرفت خبر میرسد که طی روزهای آتی احتمال دارد طرح سئوال از شهردار بالاخره انجام شود و امیدها هنوز وجود دارد که درصورت قانع شدن اعضای شورا، مدیریت شهری این شهر در جنوب استان کرمان به ثبات برسد.
اما هیچ مدیری نمیتواند بیاید مدعی شود باوجود اختلافات و دعواهایی که بین اعضای شورا با شهردار طی ماه های گذشته و حدود یکسال اخیر وجود داشته، و هرروز خبری از طرح سئوال یا استیضاح نیز مطرح بوده، زندگی مردم، امور شهری و پروژه های شهری آسیب ندیده مخصوصا که فریاد اعترض ها مبنی بر اینکه طی یکسال این دوره از شورا چه اقدام شاخصی انجام شده همچنان بلند است.
بررسی ریشه اختلافات بین اعضای شورا که دو دسته یا حتی بیشتر هستند نیز آنقدر پیچیده و زیاد است که به کلافی درهم تنیده تبدیل شده و مرور خبرهای منتشر شده در رسانه های محلی و نیز شنیده ها از این شهر خود حکایت از یک کلیدواژه مهم درباره سرمنشا این وضعیت دارد که آن هم چیزی نیست جز «منافع شخصی برخی اعضای مدیریت شهری»؛ حالا چه در شورا چه شهرداری که در این نوشتار قصد ورود به آنها را به شکل مصداقی نداریم.
در این مدت خبرهای مختلفی دراین باره منتشر شده که در شهرداری برای اعضای خانواده کدامیک از اعضای شورا حکم مشاوره زده شده یا نشده، فلان مجموعه در شهر با مدیریت چه فردی وابسته به کدام افراد افتتاح شده یا هزینهکردهای مربوط به کدام طرح شهری به چه شکلی انجام میشده که سبب شده اختلافات بهحدی بالا بگیرد که حتی باوجود تغییر ترکیب هیات رییسه نیز، هنوز بحث بر سر طرح سئوال یا استیضاح شهردار جاری است.
در این میان حرف و حدیث ها و پیگیری ها علیه برخی اعضای شورا، متهم کردن یکدیگر به نقض قوانین و طرح بحث هایی مربوط به سلب عضویت یا تعلیق فعالیت برخی دیگر اعضای شورا را هم باید طی ماه های اخیر اضافه کرد به اختلافاتی که انگار تمامی نداشته و هرروز به شکلی خود را نمایان کرده است.
درحالی که طی چندماه اخیر برخی کارکنان شهرداری در محوطه این نهاد در حمایت از شهردار پلاکارد به دست وارد میدان شدند و تجمع نیز کردند، برخی اعضای شورای شهر همچنان به دنبال طرح چرایی اقدامشان برای طرح سئوال یا استیضاح هستند و هنوز گویا طرح سئوال یا استیضاح دارد روند خود را طی می کند و سخن بدتر اینکه طی ماه های گذشته ورود امام جمعه، دیگر مسئولان و حتی استاندار به موضوع برای حل مشکل نیز بینتیجه مانده است.
نکته قابل تامل اینکه شهردار منتخب جیرفت که در واپسین روزهای شهریورماه سال گذشته این مسئولیت را برعهده گرفت خودش عضو شورا بود و حائز آرای اکثریت مردم که پس از آنکه توسط همین اعضای شورا برای نشستن بر کرسی شهرداری رای اکثریت را کسب می کند، جایش را در شورا به عضو دیگر علی البدل می دهد.
منافع چند شخص یا کل جمعیت شهر؟
باوجود آنکه اوایل امسال امام جمعه جیرفت سعی کرد اتمامحجتی بر موضوع و مدیران شهری داشته باشد تا این مشکل حل شود، اما فعالان جیرفتی و رسانهها معتقدند گویا منافع شخصی برخی اعضای مدیریت شهری این شهر برای این افراد تا این لحظه خیلی مهمتر از منافع افزون بر ۱۳۰ هزارنفر جمعیتی ارجحیت داشته که براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ در شهر جیرفت ساکن هستند و براساس برخی منابع این جمعیت بیشتر نیز شده است.
حجتالاسلام میثم تارم امام جمعه جیرفت در فروردین ماه امسال گفته بود: استیضاح و سئوال از شهردار جزو وظایف و حقوق شورای اسلامی شهر است و همه باید به این حق قانونی احترام بگذارند اما از سوی دیگر باید توجه داشت که شهردار مدت کوتاهی است که شهر را در دست گرفته و با روحیه جهادی و سرعت درحال کار است که انتظار می رود از سوی شورای شهر فرصت بیشتری برای خدمتگزاری داده شود و در صورت ناکارآمدی شهردار، اقدامات لازم صورت گیرد.
وی افزود: شورا میتواند از شهردار برای حضور در جلسات شورا دعوت کند تا از نزدیک شاهد تصمیمات و انتظارات باشد؛ شهردار نیز میتواند شورای شهر را به صورت هفتگی در جریان اقدامات شهرداری قرار دهد.
اما واقعیت اینکه با شروع به کار شهردار جیرفت، زمان زیادی نگذشته بود که اختلافات شروع شد و تاکنون مدام بالاتر رفته و عزمی از سوی مدیران شهری برای حل شدن آن مشاهده نشده است؛ و این پرسش مهم و بیپاسخ همواره وجود دارد که آیا این افراد که برگزیدگان مردم برای خدمتگزاری بودهاند، آیا واقعا درنگی نمیکنند که چرا دست از سهمخواهی یا هر موضوع و علت دیگری بر نمیدارند تا مشکل حل شود و امور مدیریت شهری سامان یابد؟
این درحالی بوده که حتی برخی منابع در ماه های اخیر گزارش کردند محمدمهدی فداکار استاندار جدید کرمان در دولت سیزدهم، مدتی بعد از شروع فعالیت در نخستین سفرهایش به جیرفت بعد از تصدی این مسئولیت، در جمع مدیران شهرستان با حضور اعضای شورا و شهردار حاضر شد تا همه ظرفیت ها را برای حل اختلافات موجود به کار گیرد اما واقعیت موجود پیش روی مردم اینکه هنوز اعضای شورا تاکنون عزمی برای دست برداشتن از آنچه طی یکسال سبب تشدید اختلافات شده، به کار نبسته اند.
آنچه اینک بیش از منافع چند نفر از اعضای شورای شهر یا مدیران شهرداری که شاید تعدادشان به ۱۰ نفر هم نرسد اهمیت دارد، منافع شهر و جمعیت حدود ۱۵۰ هزار نفری است که توقع دارند وقتی پای صندوق های رای حاضر می شوند و مدیرانی را برای مدیریت شهری برمی گزینند، نتیجه آن، کار، تلاش و زحمت برای حل مشکلاتشان باشد و نه حضور چند نفر از افراد برای دعوا بر سر منافعی شخصی و خانودگی که انتهایش به اختلافات گسترده و عمیق ادامهدار نیز بیانجامد.
این روزها نیازی نیست برای انجام مصاحبه درباره ضرورت حل این مشکل در شهر جیرفت به سراغ شهروندان برویم چون هم صدای نخبگان شهرستان و هم شهروندان درآمده و انتظار دارند که زودتر اختلافات بین مدیران شهری حل شود و ساماندهی امور با شکل مناسبی در دستور کار قرار گیرد.
آنچه اینک بیش از هرچیز اهمیت دارد اینکه در طول یک سال گذشته خدمات مدیریت شهری در بیشتر بخش ها یا متوقف و بلاتکلیف مانده یا خوشبینانه به صورت کُند پیش رفته است؛ مردم از حداقل خدمات محروم ماندهاند و پروژه قابل دفاع و ارزشمندی نیز ذیل این مدیریت شهری به باور خیلی ها شکل نگرفته که مردم اثرات آن را لمس کنند.
در این نوشتار له یا علیه هیچ کدام از اعضای شورا یا شهردار جیرفت موضع گیری نشده و نخواهد شد؛ باوجود آنکه جزییات و مصادیق مربوط به اختلافات اعضا به طور مستند وجود دارد اما ضرورتی در این مرحله به بیان و واکاوی آنها نیست در عین حال انتظار می رود مدیران شهری جیرفت تکلیف امور مدیریت شهری را در پیشگاه مردم این شهر هرچه زودتر مشخص کنند تا اگر قرار است شهردار کنونی که اکثریت آرا را نیز به عنوان عضو شورا داشته به فعالیت ادامه دهد، زمینه آن فراهم شود و اگر هم قرار بر تغییر است نیز با فوریت و هماهنگی یک تیم واحد، یکدست و یکصدا در شورا، موارد در دستور کار اجرایی قرار گیرد تا شهروندان بیش از این هزینه اختلافات چند نفر را نپردازند؛ آنچه مهم است چرایی انتخاب نمایندگان مردم در پارلمان شهری است که نباید فراموش شود.