سرهنگ محمدرضا رضایی امروز در نشست خبری اظهار کرد: بیشترین جرائم در فضای مجازی و حوزه سایبری مربوط به مسائل مالی است.
وی با اشاره به اینکه ارزش پرونده های رسیدگی شده در پلیس فتا ۵۲ میلیارد ریال بوده، افزود: کلاهبرداری های سایبری با ۴۶ درصد، برداشت های غیرمجاز از حساب های افراد با ۳۱ درصد و مزاحمت های اینترنتی با هشت درصد بیشترین جرائم فضای مجازی را در استان کرمان به خود اختصاص داده اند.
رضایی با اشاره به اینکه اعتماد به مجرمان توسط کاربران، بیشترین عامل کلاهبرداری ها است، گفت: عدم آگاهی و دانش پایین کاربران نیز از دلایل اصلی برداشت های غیرمجاز از حساب افراد است.
رئیس پلیس فتای استان کرمان بیان کرد: پیامک های حاوی لینک های دارای بدافزار یکی از مهمترین روش های برداشت غیرمجاز از حساب افراد است که اطلاع رسانی های لازم برای عدم کلیک بر روی لینک ها و آیپی های موجود در این پیامک ها به مردم داده شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: در سال جاری به منظور جلوگیری از برداشت غیرمجاز از حساب های بانکی افرادی که بر روی لینک های موجود در این پیامک ها کلیک کرده و مورد کلاهبرداری واقع شده بودند، ۹۶۴ حساب بانکی تعلیق شده است.
رضایی با اشاره به این مطلب که مرکز فوریت های سایبری با شماره تلقن ۰۹۶۳۸۰ به صورت شبانه روزی فعال شده است، تاکید کرد: عملکرد این مرکز مشابه پلیس ۱۱۰ در رابطه با جرائم سایبری است و کارشناسان این حوزه در زمینه ارائه مشاوره های موردنیاز نیز اقدام می کنند.
وی در ادامه افزود: در ۹ ماهه امسال بالغ بر ۱۵ هزار و ۷۶۱ تماس با مرکز فوریت های سایبری برقرار شده که ۷۰ درصد این تماس ها جهت دریافت راهنمایی بوده است.
رئیس پلیس فتای استان کرمان با اشاره به اینکه بالغ بر ۸۰ درصد جرائم سایبری توسط افراد با سن کمتر از ۳۸ سال رخ داده ، گفت: بسیاری از پرونده های تشکیل شده در پلیس فتا خارج از حیطه جغرافیایی مربوطه است که با صدور حکم نیابت به محل حضور متهم ارسال می شوند و این امر دلالت بر فرامکانی و فرازمانی بودن جرائم سایبری و نیز سوءاستفاده مجرمان غیربومی از کاربران کرمانی دارد.
وی اظهار کرد: استان کرمان جزء ۱۰ استان پروقوع جرائم سایبری کشور به شمار می رود و در حوزه کشف این جرائم نیز متناسب با گروه مربوطه، رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است.
رضایی با اشاره به اینکه پلیس فتای استان کرمان در حوزه اشراف بر فضای مجازی رتبه دوم کشور را خود اختصاص داده است، یاداور شد: میانگین زمان کشف جرائم در پلیس فتای استان کرمان ۳۹ روز است.
رئیس پلیس فتا استان کرمان از مجرمان فضای مجازی به عنوان افرادی باهوش یاد کرد و ادامه داد: هر روزه شاهد هستیم که این افراد از ابزار و شگردهای مختلف و نرم افزارهای به روز برای رسیدن به اهداف خود استفاده می کنند و پلیس فتا در حوزه شناسایی و برخورد با این افراد اقدام می کند و به یقین توسعه آگاهی های افراد در باره فضای مجازی موجب جلوگیری از بروز جرایم سایبری خواهدشد.
وی تصریح کرد: یکی از این بدافزارها در قالب فیلترشکن ها بر روی گوشی های کاربران نصب می شود که لازم است افراد در این رابطه آگاهی های لازم را داشته باشند و از نصب این برنامه های حاوی بدافزار خودداری کنند.
رضایی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: پویش کودکان سایبری همزمان با سراسر کشور از امروز در استان کرمان آغاز شده و تا ۲۹ دی ماه ادامه دارد.
وی تصریح کرد: اطلاع رسانی و حساس سازی جامعه برای استفاده از ظرفیت های فضای مجازی، آموزش شیوه صحیح استفاده از فضای مجازی و کاهش شکاف دیجیتال بین والدین و فرزندان از اهداف این پویش به شمار می رود.